Krachtige vissoep met rouille
Krachtige vissoep met rouille

Krachtige vissoep met rouille

40 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 694 kcal
Vet 21.4 g
Koolhydraat 73.1 g
Eiwit 45.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat heel gemakkelijk als u ze gedurende 10 tellen in heet water onderdompelt) en snij ze in blokjes.

  3. Snij de prei, de venkel, de selder, de wortelen, de ui en 2 teentjes knoflook in kleine stukjes.

  4. Snij de aardappelen in partjes, ter grootte van sinaasappelpartjes.

  5. Bereid de rouille: meng de mayonaise met de yoghurt, 1 capsule saffraan, het geperste knoflookteentje, cayennepeper, paprika, peper en zout. Meng goed door elkaar en laat rusten.

  6. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien (5 min. in de microgolfoven op ontdooistand). Snij de vis in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Fruit de ui glazig in hete olijfolie. Voeg dan de stukjes knoflook toe, de wortelen, selder, prei en venkel, en laat al roerend gedurende 2 min. bakken.

  9. Giet er vervolgens de visfond en de witte wijn bij. Roer om en doe er de blokjes vis bij, de partjes aardappel, de helft van de blokjes tomaat en kruid met tijm, kruidentuiltje, dille, paprika, 2 capsules saffraan, peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 15 min. sudderen.

  10. Doe er dan de diepgevroren zeevruchten bij en laat nog 5 min. verder sudderen.

  11. Voeg tot slot de andere helft van de blokjes tomaat toe en laat nog 2 min. stoven.

  12. Afwerking:
  13. Versier uw vissoep met gesnipperde peterselie en serveer met de stokbroodjes (baktijd: zie verpakking) en de rouille (naar keuze als beleg op sneetjes stokbrood of in de soep gelepeld).

Tip

Rouille Deze typische koude saus uit de Provence ontleent haar naam aan de rode peper en saffraan die er soms in verwerkt worden. Daarnaast zijn ook knoflook, olijfolie, broodkruim of aardappelen veelal aanwezig. Rouille is een smaakmaker bij vissoep (bv. bouillabaisse) en gerechten met gekookte vis. Variant De kabeljauw kunt u vervangen door zalm (zalmsteaks of -porties) of tonijn)

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (dat gaat heel gemakkelijk als u ze gedurende 10 tellen in heet water onderdompelt) en snij ze in blokjes.

  3. Snij de prei, de venkel, de selder, de wortelen, de ui en 2 teentjes knoflook in kleine stukjes.

  4. Snij de aardappelen in partjes, ter grootte van sinaasappelpartjes.

  5. Bereid de rouille: meng de mayonaise met de yoghurt, 1 capsule saffraan, het geperste knoflookteentje, cayennepeper, paprika, peper en zout. Meng goed door elkaar en laat rusten.

  6. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien (5 min. in de microgolfoven op ontdooistand). Snij de vis in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Fruit de ui glazig in hete olijfolie. Voeg dan de stukjes knoflook toe, de wortelen, selder, prei en venkel, en laat al roerend gedurende 2 min. bakken.

  9. Giet er vervolgens de visfond en de witte wijn bij. Roer om en doe er de blokjes vis bij, de partjes aardappel, de helft van de blokjes tomaat en kruid met tijm, kruidentuiltje, dille, paprika, 2 capsules saffraan, peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 15 min. sudderen.

  10. Doe er dan de diepgevroren zeevruchten bij en laat nog 5 min. verder sudderen.

  11. Voeg tot slot de andere helft van de blokjes tomaat toe en laat nog 2 min. stoven.

  12. Afwerking:
  13. Versier uw vissoep met gesnipperde peterselie en serveer met de stokbroodjes (baktijd: zie verpakking) en de rouille (naar keuze als beleg op sneetjes stokbrood of in de soep gelepeld).

Tip

Rouille Deze typische koude saus uit de Provence ontleent haar naam aan de rode peper en saffraan die er soms in verwerkt worden. Daarnaast zijn ook knoflook, olijfolie, broodkruim of aardappelen veelal aanwezig. Rouille is een smaakmaker bij vissoep (bv. bouillabaisse) en gerechten met gekookte vis. Variant De kabeljauw kunt u vervangen door zalm (zalmsteaks of -porties) of tonijn)

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 694 kcal
Vet 21.4 g
Koolhydraat 73.1 g
Eiwit 45.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie

Bekijk het recept digitaal