- Bewaar

- Bewaar
Kreeft met appelgarnituur
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Michel Laroche
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kreeften volledig ontdooien in de verpakking. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft. Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt.
-
Haal het vlees uit het pantser en snij het in mooie, dunne plakjes. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit. Bewaar de kleinere pootjes voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Schil intussen 1 appel, snij in stukjes en mix fijn. Meng er de appelazijn, de siroop en de mayonaise onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Meng de kervel, de preischeuten en de blaadjes peterselie onder elkaar.
-
Verwijder het klokhuis uit 2 ongeschilde appelen en snij in mooie, dunne plakken.
-
Afwerking:
-
Schik de appelplakjes samen met de plakjes kreeft in een cirkel in het midden van de borden. Verdeel er de groene kruiden en preischeuten in het midden over en lepel er de appeldressing over. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Schik de stukjes kreeftenvlees uit de scharen op de groene kruiden en werk de borden af met de pootjes.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Michel Laroche
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kreeften volledig ontdooien in de verpakking. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft. Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt.
-
Haal het vlees uit het pantser en snij het in mooie, dunne plakjes. Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit. Bewaar de kleinere pootjes voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Schil intussen 1 appel, snij in stukjes en mix fijn. Meng er de appelazijn, de siroop en de mayonaise onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
-
Meng de kervel, de preischeuten en de blaadjes peterselie onder elkaar.
-
Verwijder het klokhuis uit 2 ongeschilde appelen en snij in mooie, dunne plakken.
-
Afwerking:
-
Schik de appelplakjes samen met de plakjes kreeft in een cirkel in het midden van de borden. Verdeel er de groene kruiden en preischeuten in het midden over en lepel er de appeldressing over. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Schik de stukjes kreeftenvlees uit de scharen op de groene kruiden en werk de borden af met de pootjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Michel Laroche