Kreeftenslaatje met appel en kerriesaus
Kreeftenslaatje met appel en kerriesaus

Kreeftenslaatje met appel en kerriesaus

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 19.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.

  3. Leg de kreeften gedurende ± 30 min. in heet water om ze te ontdooien.

  4. Haal de kreeften uit het water en snij in 2: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft (dat is de zwakste plek in het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad (de darm) die in de kop van de kreeft vertrekt en naar de borst toeloopt.

  5. Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Verwijder ook voorzichtig het vlees uit de scharen. Bewaar de pootjes voor de afwerking.

  6. Bereiding:
  7. Meng alle ingrediënten voor de saus.

  8. Meng de gemengde sla met de appelblokjes en lepel er de saus over. Meng goed.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel het appelslaatje in het midden van elk bord en schik er het kreeftenvlees op. Versier met de kreeftenpootjes en dien op met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.

  3. Leg de kreeften gedurende ± 30 min. in heet water om ze te ontdooien.

  4. Haal de kreeften uit het water en snij in 2: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft (dat is de zwakste plek in het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad (de darm) die in de kop van de kreeft vertrekt en naar de borst toeloopt.

  5. Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Verwijder ook voorzichtig het vlees uit de scharen. Bewaar de pootjes voor de afwerking.

  6. Bereiding:
  7. Meng alle ingrediënten voor de saus.

  8. Meng de gemengde sla met de appelblokjes en lepel er de saus over. Meng goed.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel het appelslaatje in het midden van elk bord en schik er het kreeftenvlees op. Versier met de kreeftenpootjes en dien op met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 19.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Charmée Manoir du Chardon A.C. Saint-Véran Dit is een verfrissende, witte bourgogne van de chardonnaydruif. Hij bezit complexe aroma's van toast, acacia en citrusvruchten. De aanzet in de mond is zacht, heerlijk en verfijnd, gevolgd door een frisse finale.

Bekijk het recept digitaal