- Bewaar

- Bewaar
Kreeftenslaatje met appel en kerriesaus
Onze drankensuggesties
Wijn La Charmée Manoir du Chardon A.C. Saint-Véran Dit is een verfrissende, witte bourgogne van de chardonnaydruif. Hij bezit complexe aroma's van toast, acacia en citrusvruchten. De aanzet in de mond is zacht, heerlijk en verfijnd, gevolgd door een frisse finale.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.
-
Leg de kreeften gedurende ± 30 min. in heet water om ze te ontdooien.
-
Haal de kreeften uit het water en snij in 2: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft (dat is de zwakste plek in het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad (de darm) die in de kop van de kreeft vertrekt en naar de borst toeloopt.
-
Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Verwijder ook voorzichtig het vlees uit de scharen. Bewaar de pootjes voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Meng alle ingrediënten voor de saus.
-
Meng de gemengde sla met de appelblokjes en lepel er de saus over. Meng goed.
-
Afwerking:
-
Verdeel het appelslaatje in het midden van elk bord en schik er het kreeftenvlees op. Versier met de kreeftenpootjes en dien op met een stukje stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn La Charmée Manoir du Chardon A.C. Saint-Véran Dit is een verfrissende, witte bourgogne van de chardonnaydruif. Hij bezit complexe aroma's van toast, acacia en citrusvruchten. De aanzet in de mond is zacht, heerlijk en verfijnd, gevolgd door een frisse finale.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.
-
Leg de kreeften gedurende ± 30 min. in heet water om ze te ontdooien.
-
Haal de kreeften uit het water en snij in 2: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de kreeft (dat is de zwakste plek in het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad (de darm) die in de kop van de kreeft vertrekt en naar de borst toeloopt.
-
Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Verwijder ook voorzichtig het vlees uit de scharen. Bewaar de pootjes voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Meng alle ingrediënten voor de saus.
-
Meng de gemengde sla met de appelblokjes en lepel er de saus over. Meng goed.
-
Afwerking:
-
Verdeel het appelslaatje in het midden van elk bord en schik er het kreeftenvlees op. Versier met de kreeftenpootjes en dien op met een stukje stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Charmée Manoir du Chardon A.C. Saint-Véran Dit is een verfrissende, witte bourgogne van de chardonnaydruif. Hij bezit complexe aroma's van toast, acacia en citrusvruchten. De aanzet in de mond is zacht, heerlijk en verfijnd, gevolgd door een frisse finale.