- Bewaar

- Bewaar
Krieltjes met gegrilde slaharten en geitenkaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep goed droog. Snij ze doormidden en leg in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en zet 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar en mooi bruin zijn.
-
Hak ondertussen het bieslook en de uitgelekte augurken grof.
-
Meng de mosterd met de rodewijnazijn en 3 eetl. olijfolie.
-
Verdeel de zonnebloempitten over een bakplaat en zet 8 min. voor het einde van de baktijd bij de krieltjes in de oven. Laat de zonnebloempitten licht roosteren.
-
Snij de Romeinse slaharten doormidden en het geitenkaasrolletje in stukjes.
-
Neem de krieltjes uit de oven en giet er onmiddellijk de dressing over. Meng er het grofgehakte bieslook en de augurken onder.
-
Bereiding op de barbecue (± 7 min.)
-
Rooster de halve Romeinse slaharten mooi goudbruin op een hete barbecue.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gegrilde slaharten over de krieltjes en strooi er de stukjes geitenkaas over. Werk af met de geroosterde zonnebloempitten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep goed droog. Snij ze doormidden en leg in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en zet 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar en mooi bruin zijn.
-
Hak ondertussen het bieslook en de uitgelekte augurken grof.
-
Meng de mosterd met de rodewijnazijn en 3 eetl. olijfolie.
-
Verdeel de zonnebloempitten over een bakplaat en zet 8 min. voor het einde van de baktijd bij de krieltjes in de oven. Laat de zonnebloempitten licht roosteren.
-
Snij de Romeinse slaharten doormidden en het geitenkaasrolletje in stukjes.
-
Neem de krieltjes uit de oven en giet er onmiddellijk de dressing over. Meng er het grofgehakte bieslook en de augurken onder.
-
Bereiding op de barbecue (± 7 min.)
-
Rooster de halve Romeinse slaharten mooi goudbruin op een hete barbecue.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gegrilde slaharten over de krieltjes en strooi er de stukjes geitenkaas over. Werk af met de geroosterde zonnebloempitten.