Krieltjes met gegrilde slaharten en geitenkaas
Krieltjes met gegrilde slaharten en geitenkaas

Krieltjes met gegrilde slaharten en geitenkaas

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 27.3 g
Eiwit 13.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep goed droog. Snij ze doormidden en leg in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en zet 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar en mooi bruin zijn.

  4. Hak ondertussen het bieslook en de uitgelekte augurken grof.

  5. Meng de mosterd met de rodewijnazijn en 3 eetl. olijfolie.

  6. Verdeel de zonnebloempitten over een bakplaat en zet 8 min. voor het einde van de baktijd bij de krieltjes in de oven. Laat de zonnebloempitten licht roosteren.

  7. Snij de Romeinse slaharten doormidden en het geitenkaasrolletje in stukjes.

  8. Neem de krieltjes uit de oven en giet er onmiddellijk de dressing over. Meng er het grofgehakte bieslook en de augurken onder.

  9. Bereiding op de barbecue (± 7 min.)
  10. Rooster de halve Romeinse slaharten mooi goudbruin op een hete barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de gegrilde slaharten over de krieltjes en strooi er de stukjes geitenkaas over. Werk af met de geroosterde zonnebloempitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep goed droog. Snij ze doormidden en leg in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en zet 25 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar en mooi bruin zijn.

  4. Hak ondertussen het bieslook en de uitgelekte augurken grof.

  5. Meng de mosterd met de rodewijnazijn en 3 eetl. olijfolie.

  6. Verdeel de zonnebloempitten over een bakplaat en zet 8 min. voor het einde van de baktijd bij de krieltjes in de oven. Laat de zonnebloempitten licht roosteren.

  7. Snij de Romeinse slaharten doormidden en het geitenkaasrolletje in stukjes.

  8. Neem de krieltjes uit de oven en giet er onmiddellijk de dressing over. Meng er het grofgehakte bieslook en de augurken onder.

  9. Bereiding op de barbecue (± 7 min.)
  10. Rooster de halve Romeinse slaharten mooi goudbruin op een hete barbecue.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de gegrilde slaharten over de krieltjes en strooi er de stukjes geitenkaas over. Werk af met de geroosterde zonnebloempitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 27.3 g
Eiwit 13.9 g

Bekijk het recept digitaal