Krieltjessalade met boontjes en mosterdvinaigrette
Krieltjessalade met boontjes en mosterdvinaigrette

Krieltjessalade met boontjes en mosterdvinaigrette

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 212 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 32.3 g
Suiker 9.5 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Snij daarna in de lengte in 2.

  3. Breek de uiteinden van de prinsessenboontjes.

  4. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de radijzen in de lengte in 4.

  7. Bereiding:
  8. Kook de minikrieltjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Maak de vinaigrette: meng de mosterd met de balsamicoazijn, de walnotenolie, de honing en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  11. Doe de minikrieltjes in een serveerschaal en voeg de prinsessenboontjes, de waterkers en de radijzen toe. Meng er de vinaigrette onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Snij daarna in de lengte in 2.

  3. Breek de uiteinden van de prinsessenboontjes.

  4. Pluk de blaadjes van de waterkers.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Snij de radijzen in de lengte in 4.

  7. Bereiding:
  8. Kook de minikrieltjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Maak de vinaigrette: meng de mosterd met de balsamicoazijn, de walnotenolie, de honing en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  11. Doe de minikrieltjes in een serveerschaal en voeg de prinsessenboontjes, de waterkers en de radijzen toe. Meng er de vinaigrette onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 212 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 32.3 g
Suiker 9.5 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 5 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Lafazanis Geometria Malagouzia Griekenland

Bekijk het recept digitaal