Krieltjessalade met gemarineerde artisjok en lente-ui
Krieltjessalade met gemarineerde artisjok en lente-ui

Krieltjessalade met gemarineerde artisjok en lente-ui

Bijgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 21.5 g
Suiker 2.3 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  4. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.

  5. Snij de artisjokharten in 4.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krieltjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  8. Meng intussen de zure room met de mosterd en 1 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokharten. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Meng de dressing onder de krieltjes en de artisjokharten en bestrooi met de lente-ui en het bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  4. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.

  5. Snij de artisjokharten in 4.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krieltjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  8. Meng intussen de zure room met de mosterd en 1 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokharten. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Meng de dressing onder de krieltjes en de artisjokharten en bestrooi met de lente-ui en het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 21.5 g
Suiker 2.3 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 3.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal