- Bewaar

- Bewaar
Krieltjessalade met gerookte zalm en mierikswortel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Boen 600 g krielaardappelen schoon, snij in 2 en kook 18 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng intussen 4 eetl. zure room met 3 eetl. mierikswortelroom (bokaal), 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. witte balsamicoazijn. Besprenkel de krielaardappelen met deze mengeling.
-
Snij 1 komkommer in de lengte in 2, lepel de pitjes uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
-
Snij 200 g gerookte zalm en 1 plantje dille fijn.
-
Voeg de dille en de komkommer toe aan de krielaardappelen en kruid met peper en zout. Versier met de gerookte zalm en geef er een stukje brood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Boen 600 g krielaardappelen schoon, snij in 2 en kook 18 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng intussen 4 eetl. zure room met 3 eetl. mierikswortelroom (bokaal), 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. witte balsamicoazijn. Besprenkel de krielaardappelen met deze mengeling.
-
Snij 1 komkommer in de lengte in 2, lepel de pitjes uit en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
-
Snij 200 g gerookte zalm en 1 plantje dille fijn.
-
Voeg de dille en de komkommer toe aan de krielaardappelen en kruid met peper en zout. Versier met de gerookte zalm en geef er een stukje brood bij.