Krieltjessalade met groene kruiden
Krieltjessalade met groene kruiden

Krieltjessalade met groene kruiden

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 25.7 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij met een dunschiller de ongeschilde courgette in dunne slierten.

  3. Hak de peterselie fijn.

  4. Scheur de basilicumblaadjes.

  5. Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.

  6. Boen de krielaardappelen schoon.

  7. Bereiding:
  8. Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in lichtgezouten water en giet af.

  9. Meng ondertussen het geplette knoflook met de mosterd, de rodewijnazijn en de olijfolie.

  10. Meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng er ten slotte de groene kruiden onder.

Tip

Deze krieltjessalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min. voor het opdienen uit de koelkast. Past prima bij dunne lende.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij met een dunschiller de ongeschilde courgette in dunne slierten.

  3. Hak de peterselie fijn.

  4. Scheur de basilicumblaadjes.

  5. Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.

  6. Boen de krielaardappelen schoon.

  7. Bereiding:
  8. Kook de krielaardappelen ± 20 min. in de schil in lichtgezouten water en giet af.

  9. Meng ondertussen het geplette knoflook met de mosterd, de rodewijnazijn en de olijfolie.

  10. Meng de krielaardappelen met de courgetteslierten en giet er de dressing over. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng er ten slotte de groene kruiden onder.

Tip

Deze krieltjessalade krijgt nog meer smaak wanneer u ze vooraf klaarmaakt en in de koelkast laat rusten. Haal 15 min. voor het opdienen uit de koelkast. Past prima bij dunne lende.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 25.7 g
Eiwit 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Nobilo Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal