- Bewaar

- Bewaar
Krieltjessalade met hamroosjes, gegrilde halloumi en eikenbladsla
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
-
Snij de halloumi in plakken.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadlijsten met een koffielepel en snij in halvemaantjes.
-
Hak de blaadjes van de eikenbladsla grof.
-
Maak roosjes van de ham.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt in water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Verhit een grillpan en bak de halloumi 2 min. aan elke kant.
-
Maak een dressing: meng de yoghurt met de mayonaise en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.
-
Snij de krieltjes in de lengte in 2 en doe in een kom. Voeg de tapastomaten, de prinsessenbonen, de komkommer en de rode ui toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng alles.
-
Afwerking:
-
Meng de eikenbladsla onder het slaatje en werk af met de halloumi en de roosjes ham. Geef er de dressing bij en bestrooi met de rest van het bieslook.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Snij de tapastomaten in de lengte in 4.
-
Snij de halloumi in plakken.
-
Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadlijsten met een koffielepel en snij in halvemaantjes.
-
Hak de blaadjes van de eikenbladsla grof.
-
Maak roosjes van de ham.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 7 min. onafgedekt in water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Verhit een grillpan en bak de halloumi 2 min. aan elke kant.
-
Maak een dressing: meng de yoghurt met de mayonaise en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.
-
Snij de krieltjes in de lengte in 2 en doe in een kom. Voeg de tapastomaten, de prinsessenbonen, de komkommer en de rode ui toe. Kruid met zwarte peper en zout en meng alles.
-
Afwerking:
-
Meng de eikenbladsla onder het slaatje en werk af met de halloumi en de roosjes ham. Geef er de dressing bij en bestrooi met de rest van het bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië