- Bewaar

- Bewaar
Krieltjessalade met kastanjes en spruiten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Kook de krielaardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Pel ze na het koken en snij in 4.
-
Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en kook ze 20 min. in de kippenbouillon. Laat lichtjes afkoelen, zodat u ze makkelijk kan pellen.
-
Maak ook een kruisje in het voetje van de spruiten en kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken, snij middendoor of in 4.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Blus met de balsamicoazijn en laat nog even koken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere braadpan, voeg de gesnipperde ui toe en bak glazig. Voeg er de spruitjes aan toe en laat 2 min. bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Roer er de spekreepjes, de gepelde kastanjes en de aardappelstukjes onder.
-
Afwerking:
-
Serveer warm of lauw bij Ardens gebraad.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Kook de krielaardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Pel ze na het koken en snij in 4.
-
Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en kook ze 20 min. in de kippenbouillon. Laat lichtjes afkoelen, zodat u ze makkelijk kan pellen.
-
Maak ook een kruisje in het voetje van de spruiten en kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken, snij middendoor of in 4.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Blus met de balsamicoazijn en laat nog even koken.
-
Smelt 1 eetl. boter in een andere braadpan, voeg de gesnipperde ui toe en bak glazig. Voeg er de spruitjes aan toe en laat 2 min. bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Roer er de spekreepjes, de gepelde kastanjes en de aardappelstukjes onder.
-
Afwerking:
-
Serveer warm of lauw bij Ardens gebraad.