Krieltjessalade met kastanjes en spruiten
Krieltjessalade met kastanjes en spruiten

Krieltjessalade met kastanjes en spruiten

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 44.6 g
Eiwit 16.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Kook de krielaardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Pel ze na het koken en snij in 4.

  5. Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en kook ze 20 min. in de kippenbouillon. Laat lichtjes afkoelen, zodat u ze makkelijk kan pellen.

  6. Maak ook een kruisje in het voetje van de spruiten en kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken, snij middendoor of in 4.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Blus met de balsamicoazijn en laat nog even koken.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een andere braadpan, voeg de gesnipperde ui toe en bak glazig. Voeg er de spruitjes aan toe en laat 2 min. bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Roer er de spekreepjes, de gepelde kastanjes en de aardappelstukjes onder.

  12. Afwerking:
  13. Serveer warm of lauw bij Ardens gebraad.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Kook de krielaardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Pel ze na het koken en snij in 4.

  5. Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en kook ze 20 min. in de kippenbouillon. Laat lichtjes afkoelen, zodat u ze makkelijk kan pellen.

  6. Maak ook een kruisje in het voetje van de spruiten en kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken, snij middendoor of in 4.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Blus met de balsamicoazijn en laat nog even koken.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een andere braadpan, voeg de gesnipperde ui toe en bak glazig. Voeg er de spruitjes aan toe en laat 2 min. bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Roer er de spekreepjes, de gepelde kastanjes en de aardappelstukjes onder.

  12. Afwerking:
  13. Serveer warm of lauw bij Ardens gebraad.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 44.6 g
Eiwit 16.8 g

Bekijk het recept digitaal