Krieltjessalade met komkommer en feta
Krieltjessalade met komkommer en feta

Krieltjessalade met komkommer en feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 25.2 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 36.4 g
Suiker 7.8 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 14 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2.

  3. Pluk de tuinkers.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de krieltjes over een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Schil ondertussen de komkommer. Snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in staafjes van 5 cm lang. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in reepjes.

  8. Snij de slaharten in fijne reepjes en de rode ui in ringen. Snij de halfgedroogde tomaten in 2. Snipper ook het bieslook fijn.

  9. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap en kruid met zwarte peper. Meng onder de komkommer, de zoete puntpaprika, de Romeinse sla, de rode ui, de halfgedroogde tomaten en het bieslook.

  10. Meng de krieltjes onder de groenten. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de tuinkers. Serveer warm of lauw.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Snij 1/2 stronk Romeinse sla in reepjes en het vruchtvlees van 1/2 avocado in stukjes. Pluk 1/4 bakje tuinkers. 2 Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 2 min. de Romeinse sla toe. Giet af en laat uitlekken. 3 Mix de groenten, de avocado en de tuinkers fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2.

  3. Pluk de tuinkers.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de krieltjes over een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Schil ondertussen de komkommer. Snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in staafjes van 5 cm lang. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in reepjes.

  8. Snij de slaharten in fijne reepjes en de rode ui in ringen. Snij de halfgedroogde tomaten in 2. Snipper ook het bieslook fijn.

  9. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met het limoensap en kruid met zwarte peper. Meng onder de komkommer, de zoete puntpaprika, de Romeinse sla, de rode ui, de halfgedroogde tomaten en het bieslook.

  10. Meng de krieltjes onder de groenten. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de tuinkers. Serveer warm of lauw.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Snij 1/2 stronk Romeinse sla in reepjes en het vruchtvlees van 1/2 avocado in stukjes. Pluk 1/4 bakje tuinkers. 2 Kook de aardappel 20 min. gaar in water. Voeg de laatste 2 min. de Romeinse sla toe. Giet af en laat uitlekken. 3 Mix de groenten, de avocado en de tuinkers fijn. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 25.2 g
Verzadigd vet 9.9 g
Koolhydraat 36.4 g
Suiker 7.8 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 14 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cherry Chouffe Fruitbier

Bekijk het recept digitaal