Krieltjessalade met kruidige avocadodressing
Krieltjessalade met kruidige avocadodressing

Krieltjessalade met kruidige avocadodressing

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 37.7 g
Suiker 8.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 8.3 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. Snij intussen de aspergepunten schuin in 2. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Pluk de blaadjes basilicum en snij het bieslook grof. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de radijzen in schijfjes. Snij de steeltjes van de waterkers.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukken en besprenkel met het citroensap. Mix met de zure room, het basilicum en het bieslook tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de krieltjes met de slascheuten, de lente-uitjes, de aspergepunten en de radijzen. Besprenkel de salade met de dressing. Bestrooi met de hennepzaadjes en de waterkers. Serveer er de rest van de dressing apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. Snij intussen de aspergepunten schuin in 2. Kook 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  3. Pluk de blaadjes basilicum en snij het bieslook grof. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de radijzen in schijfjes. Snij de steeltjes van de waterkers.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukken en besprenkel met het citroensap. Mix met de zure room, het basilicum en het bieslook tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de krieltjes met de slascheuten, de lente-uitjes, de aspergepunten en de radijzen. Besprenkel de salade met de dressing. Bestrooi met de hennepzaadjes en de waterkers. Serveer er de rest van de dressing apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 13 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 37.7 g
Suiker 8.1 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 8.3 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn J. Leuck-Thull Riesling A.O.P Moselle luxembourgeoise

Bekijk het recept digitaal