Krieltjessalade met linzen en rode biet
Krieltjessalade met linzen en rode biet

Krieltjessalade met linzen en rode biet

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Energie 2707 kj
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 67.2 g
Suiker 10.3 g
Vezel 20.1 g
Eiwit 38.8 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Spoel intussen de linzen en laat uitlekken. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de rode bieten en de augurken in stukjes van 1 cm.

  5. Meng de aardappelen, linzen, knoflook, lente-uitjes, rode bieten, augurken, blauwe bessen en veldsla onder elkaar. Besprenkel met de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de plantaardige kipstukjes 3 à 4 min. goudbruin aan alle kanten. Serveer met de salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Spoel intussen de linzen en laat uitlekken. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de rode bieten en de augurken in stukjes van 1 cm.

  5. Meng de aardappelen, linzen, knoflook, lente-uitjes, rode bieten, augurken, blauwe bessen en veldsla onder elkaar. Besprenkel met de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de plantaardige kipstukjes 3 à 4 min. goudbruin aan alle kanten. Serveer met de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Energie 2707 kj
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 67.2 g
Suiker 10.3 g
Vezel 20.1 g
Eiwit 38.8 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 'Sélection du Sommelier' A.O.P. Alsace Wolfberger Bier Rodenbach Vintage Roodbruin bier

Bekijk het recept digitaal