Krieltjessalade met prinsessenbonen, Berloumi en vinaigrette met Luikse siroop
Krieltjessalade met prinsessenbonen, Berloumi en vinaigrette met Luikse siroop

Krieltjessalade met prinsessenbonen, Berloumi en vinaigrette met Luikse siroop

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3619 kj
Energie 865 kcal
Vet 53 g
Verzadigd vet 30 g
Koolhydraat 53.8 g
Suiker 13 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 38.5 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de rode ui in ringen. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en snij ze in 2. Snij het brood in blokjes. Snij de Berloumi in blokjes. Snij de kerstomaten in 2.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2. Kook de krieltjes 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.

  5. Kook de eieren 10 min. in kokend wdater. Giet af, spoel onder koud water en pel. Snij in de lengte in 4.

  6. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de blokjes Berloumi 2 à 3 min. aan alle kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de broodblokjes aan beide kanten 2 min. goudbruin.

  8. Meng de mosterd met de Luikse siroop, 1 eetl. olijfolie, de azijn, peper en zout.

  9. Meng de aardappelen met de prinsessenbonen, de kerstomaten en de rode ui. Werk af met de blokjes Berloumi, de hardgekookte eieren en de croutons. Serveer met de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de rode ui in ringen. Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en snij ze in 2. Snij het brood in blokjes. Snij de Berloumi in blokjes. Snij de kerstomaten in 2.

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2. Kook de krieltjes 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Laat uitlekken en spoel onder koud water.

  5. Kook de eieren 10 min. in kokend wdater. Giet af, spoel onder koud water en pel. Snij in de lengte in 4.

  6. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de blokjes Berloumi 2 à 3 min. aan alle kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de broodblokjes aan beide kanten 2 min. goudbruin.

  8. Meng de mosterd met de Luikse siroop, 1 eetl. olijfolie, de azijn, peper en zout.

  9. Meng de aardappelen met de prinsessenbonen, de kerstomaten en de rode ui. Werk af met de blokjes Berloumi, de hardgekookte eieren en de croutons. Serveer met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3619 kj
Energie 865 kcal
Vet 53 g
Verzadigd vet 30 g
Koolhydraat 53.8 g
Suiker 13 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 38.5 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal