Krieltjessalade met prinsessenbonen, chorizo en yoghurtdressing
Krieltjessalade met prinsessenbonen, chorizo en yoghurtdressing

Krieltjessalade met prinsessenbonen, chorizo en yoghurtdressing

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 3.4 g
Vezel 6 g
Eiwit 14 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + afkoelen)

  3. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Kook intussen de prinsessenbonen 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij intussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Bak 10 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Bereiding:
  7. Snij de krieltjes in 2 of 4. Meng met de prinsessenbonen, de chorizo en de rucola.

  8. Kruid de Griekse yoghurt met de peterselie, peper en zout. Meng onder de krieltjessalade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. + afkoelen)

  3. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Kook intussen de prinsessenbonen 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij intussen de chorizo in blokjes van 1 cm. Bak 10 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Bereiding:
  7. Snij de krieltjes in 2 of 4. Meng met de prinsessenbonen, de chorizo en de rucola.

  8. Kruid de Griekse yoghurt met de peterselie, peper en zout. Meng onder de krieltjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 3.4 g
Vezel 6 g
Eiwit 14 g
Zout 1.2 g

Bekijk het recept digitaal