Krieltjessalade met scampi's en boontjes
Krieltjessalade met scampi's en boontjes

Krieltjessalade met scampi's en boontjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 9 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 10 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 28.4 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang van de dikte).

  4. Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snipper de dragon (u hebt 2 eetl. nodig)

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  7. Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en laat 5 min. stoven.

  10. Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en de fijngesnipperde dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder.

  12. Roer de scampi's onder de aardappelen en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Kook 100 g geschilde krielaardappelen 20 min. gaar in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g prinsessenbonen in stukjes toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang van de dikte).

  4. Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snipper de dragon (u hebt 2 eetl. nodig)

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  7. Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen.

  8. Bereiding:
  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de wortelstaafjes toe en laat 5 min. stoven.

  10. Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en de fijngesnipperde dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder.

  12. Roer de scampi's onder de aardappelen en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Kook 100 g geschilde krielaardappelen 20 min. gaar in water. 2 Voeg na 10 min. 100 g prinsessenbonen in stukjes toe. 3 Giet af, mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 355 kcal
Vet 9 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 10 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 28.4 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d' Oc

Bekijk het recept digitaal