Krieltjessalade met serranoham
Krieltjessalade met serranoham

Krieltjessalade met serranoham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 16.4 g
Eiwit 8.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ± 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  4. Snij intussen de kerstomaten in 2 en de avocado in blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (laat ze zitten als het heel pikant mag zijn) en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de platte peterselie fijn en snij de serranoham in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Meng de olijfolie en de sherryazijn onder de krulsla. Kruid met peper en zout.

  9. Pers de halve limoen en meng het sap met de zure room. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de krielaardappelen samen met de kerstomaten, de platte peterselie, het pepertje en de avocadoblokjes. Meng er de zure room en de sla onder. Verdeel de reepjes serranoham over het slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ± 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  4. Snij intussen de kerstomaten in 2 en de avocado in blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (laat ze zitten als het heel pikant mag zijn) en snij in fijne reepjes.

  6. Snipper de platte peterselie fijn en snij de serranoham in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Meng de olijfolie en de sherryazijn onder de krulsla. Kruid met peper en zout.

  9. Pers de halve limoen en meng het sap met de zure room. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de krielaardappelen samen met de kerstomaten, de platte peterselie, het pepertje en de avocadoblokjes. Meng er de zure room en de sla onder. Verdeel de reepjes serranoham over het slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 16.4 g
Eiwit 8.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Primeur Sterk blond bier Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal