- Bewaar

- Bewaar
Krieltjessalade met slaharten, radijs en mayodressing
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Snij de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Snij de radijzen in fijne plakjes.
-
Snij de platte peterselie en het bieslook fijn.
-
Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde krieltjes 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in 2 of 4.
-
Kook intussen de boontjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook de eieren 8 min. in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Pel en snij in partjes.
-
Maak de dressing: meng de mayonaise, de wittewijnazijn en de verse kruiden onder de yoghurt. Kruid met peper en zeezout met verse groenten en kruiden.
-
Meng de krieltjes met de boontjes, de slaharten en de radijzen. Kruid met peper en zeezout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de eieren over de salade en werk af met de uiringen. Besprenkel met de dressing.
Pimp uw salade Voeg gebakken pancetta, spekblokjes of gerookte ham toe. Ook lekker: gerookte zalm met citroensap en dille of tijn met perzik. Bestrooi de salade eventueel met een notenmengeling. Pimp uw dressing Vervang de azijn door een ander zuur ingrediënt, zoals citroensap. Breng verder op smaak met mosterd, honing, fijne kruiden en fijngehakte sjalot of ui. Lactosevrije dressing Gebruik een lactosevrije mayonaise (zie verpakking) en vervang de Griekse yoghurt door een lactosevrije variant.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de rode ui in fijne ringen.
-
Snij de uiteinden van de prinsessenbonen.
-
Snij de radijzen in fijne plakjes.
-
Snij de platte peterselie en het bieslook fijn.
-
Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
Kook de ongeschilde krieltjes 15 à 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in 2 of 4.
-
Kook intussen de boontjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Kook de eieren 8 min. in kokend water. Giet af en spoel onder koud water. Pel en snij in partjes.
-
Maak de dressing: meng de mayonaise, de wittewijnazijn en de verse kruiden onder de yoghurt. Kruid met peper en zeezout met verse groenten en kruiden.
-
Meng de krieltjes met de boontjes, de slaharten en de radijzen. Kruid met peper en zeezout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de eieren over de salade en werk af met de uiringen. Besprenkel met de dressing.
Pimp uw salade Voeg gebakken pancetta, spekblokjes of gerookte ham toe. Ook lekker: gerookte zalm met citroensap en dille of tijn met perzik. Bestrooi de salade eventueel met een notenmengeling. Pimp uw dressing Vervang de azijn door een ander zuur ingrediënt, zoals citroensap. Breng verder op smaak met mosterd, honing, fijne kruiden en fijngehakte sjalot of ui. Lactosevrije dressing Gebruik een lactosevrije mayonaise (zie verpakking) en vervang de Griekse yoghurt door een lactosevrije variant.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Le Sablou Sauvignon Blanc A.O.P. Bergerac