Krieltjessalade met zalm en rivierkreeftjes
Krieltjessalade met zalm en rivierkreeftjes

Krieltjessalade met zalm en rivierkreeftjes

30 min.
Hoofdgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2159 kj
Energie 516 kcal
Vet 27.6 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 7 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 27.8 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. Laat afkoelen en snij in de lengte in 2.

  3. Snij intussen de komkommer in halvemaantjes. Verwijder de zaadjes en witte stukjes uit de paprika en snij in fijne reepjes. Snij de rode ui in schijfjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika 4 min. Kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren doperwten toe en laat nog enkele minuten stoven.

  5. Meng de komkommer, de rode ui, de paprika en de doperwten met de krielaardappelen. Voeg de jonge slascheuten toe. Breek de zalm in stukken en verdeel over de salade. Werk af met de scheuten en de rivierkreeftjes. Serveer de bieslookvinaigrette apart.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes schoon onder koud water. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. Laat afkoelen en snij in de lengte in 2.

  3. Snij intussen de komkommer in halvemaantjes. Verwijder de zaadjes en witte stukjes uit de paprika en snij in fijne reepjes. Snij de rode ui in schijfjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de paprika 4 min. Kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren doperwten toe en laat nog enkele minuten stoven.

  5. Meng de komkommer, de rode ui, de paprika en de doperwten met de krielaardappelen. Voeg de jonge slascheuten toe. Breek de zalm in stukken en verdeel over de salade. Werk af met de scheuten en de rivierkreeftjes. Serveer de bieslookvinaigrette apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2159 kj
Energie 516 kcal
Vet 27.6 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 35.8 g
Suiker 7 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 27.8 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Smoked sterk blond bier Wijn Maremma Toscana D.O.C. Vermentino Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal