Krokant aspergeslaatje
Krokant aspergeslaatje

Krokant aspergeslaatje

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 24 g
Eiwit 12.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de muntblaadjes en de peterselie fijn.

  3. Schil de asperges van top naar voet. Snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.

  4. Snij de ham in fijne reepjes.

  5. Snij de radijsjes in dunne schijfjes.

  6. Snij de ongeschilde appel in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

  7. Verkruimel het oud brood heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Snij de asperges in lange slierten. Leg de asperges daarvoor plat op een plank en gebruik een dunschiller.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het broodkruim met de hamreepjes en de fijngesnipperde peterselie in ± 8 min. krokant.

  11. Maak een vinaigrette van de walnotenolie, 1 eetl. olijfolie, de honing, de rest van het citroensap, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Meng de aspergeslierten met de appelblokjes, de schijfjes radijs, de roze bessen en de fijngesnipperde munt. Doe er de vinaigrette onder en strooi er het broodkruim met de hamreepjes en de peterselie bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de muntblaadjes en de peterselie fijn.

  3. Schil de asperges van top naar voet. Snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.

  4. Snij de ham in fijne reepjes.

  5. Snij de radijsjes in dunne schijfjes.

  6. Snij de ongeschilde appel in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

  7. Verkruimel het oud brood heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Snij de asperges in lange slierten. Leg de asperges daarvoor plat op een plank en gebruik een dunschiller.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het broodkruim met de hamreepjes en de fijngesnipperde peterselie in ± 8 min. krokant.

  11. Maak een vinaigrette van de walnotenolie, 1 eetl. olijfolie, de honing, de rest van het citroensap, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Meng de aspergeslierten met de appelblokjes, de schijfjes radijs, de roze bessen en de fijngesnipperde munt. Doe er de vinaigrette onder en strooi er het broodkruim met de hamreepjes en de peterselie bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 24 g
Eiwit 12.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere El Coto D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal