Krokant gebakken kabeljauw met frisse avocadorijst
Krokant gebakken kabeljauw met frisse avocadorijst

Krokant gebakken kabeljauw met frisse avocadorijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 780 kcal
Vet 43.7 g
Koolhydraat 69.2 g
Eiwit 27.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  5. Meng 3 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant gaar en goudbruin.

  9. Meng de rijst met de avocadoblokjes, 1 eetl. citroensap, zwarte peper en zout.

  10. Meng de balsamicodressing onder de slamix.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +12m Bereiding (± 10 min.) 1 Kook 50 g snelkookrijst 10 min. gaar in 1 dl water. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g gepaneerd kabeljauwhaasje (versmarkt) gaar en goudbruin. Snij in kleinere stukjes. 3 Snij 50 g avocado in blokjes en meng onder de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  5. Meng 3 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant gaar en goudbruin.

  9. Meng de rijst met de avocadoblokjes, 1 eetl. citroensap, zwarte peper en zout.

  10. Meng de balsamicodressing onder de slamix.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +12m Bereiding (± 10 min.) 1 Kook 50 g snelkookrijst 10 min. gaar in 1 dl water. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g gepaneerd kabeljauwhaasje (versmarkt) gaar en goudbruin. Snij in kleinere stukjes. 3 Snij 50 g avocado in blokjes en meng onder de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 780 kcal
Vet 43.7 g
Koolhydraat 69.2 g
Eiwit 27.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn EviDanse Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal