Krokant kabeljauwhaasje, erwtenpuree en aardpeer
Krokant kabeljauwhaasje, erwtenpuree en aardpeer

Krokant kabeljauwhaasje, erwtenpuree en aardpeer

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 74.7 g
Suiker 8.7 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 32.5 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Wrijf de aardperen goed schoon en snij in blokjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de citroen in 4.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de aardpeer over een ovenschaal en breng op smaak met e olijfolie, de takjes tijm, het knoflook, peper en zout. Bak 30 min. in de oorverwarmde oven.

  9. Verwarm de vis 15 à 20 min. in de oven, in het aluminiumschaaltje.

  10. Kook intussen de aardappelen en de ui 20 min. in lichtgezouten water.

  11. Voeg de diepgevroren erwten toe aan de aardappelen en laat nog 2 à min. koken. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de vis met de erwtenpuree en de gebakken aardpeer. Geef er een kwartje citroen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Wrijf de aardperen goed schoon en snij in blokjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de citroen in 4.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de aardpeer over een ovenschaal en breng op smaak met e olijfolie, de takjes tijm, het knoflook, peper en zout. Bak 30 min. in de oorverwarmde oven.

  9. Verwarm de vis 15 à 20 min. in de oven, in het aluminiumschaaltje.

  10. Kook intussen de aardappelen en de ui 20 min. in lichtgezouten water.

  11. Voeg de diepgevroren erwten toe aan de aardappelen en laat nog 2 à min. koken. Giet af en pureer. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de vis met de erwtenpuree en de gebakken aardpeer. Geef er een kwartje citroen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 14.8 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 74.7 g
Suiker 8.7 g
Vezel 12.9 g
Eiwit 32.5 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Cono Sur `Tocornal' Chardonnay D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal