- Bewaar

- Bewaar
Krokant scampislaatje met appelvinaigrette
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager pils Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Clos de la Chapelle 'Prestige'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm. Meng de zure room met de mayonaise, de walnotenolie en de wittewijnazijn. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer de vinaigrette onder de appelblokjes.
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de scampi’s toe en laat nog ± 4 min. bakken. Roer er de balsamicoazijn onder. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de rucola en de waterkers onder de Griekse pasta.
-
Verdeel de Griekse pasta over kommetjes en lepel er wat appelvinaigrette over. Schik er de scampi’s en de spekreepjes bovenop.
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager pils Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Clos de la Chapelle 'Prestige'
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
(ontdooitijd + 25 min.)
-
Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm. Meng de zure room met de mayonaise, de walnotenolie en de wittewijnazijn. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer de vinaigrette onder de appelblokjes.
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de scampi’s toe en laat nog ± 4 min. bakken. Roer er de balsamicoazijn onder. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Meng de rucola en de waterkers onder de Griekse pasta.
-
Verdeel de Griekse pasta over kommetjes en lepel er wat appelvinaigrette over. Schik er de scampi’s en de spekreepjes bovenop.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager pils Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Clos de la Chapelle 'Prestige'