Krokant scampislaatje met appelvinaigrette
Krokant scampislaatje met appelvinaigrette

Krokant scampislaatje met appelvinaigrette

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Energie 2050 kj
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 44.1 g
Suiker 9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 27.8 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (ontdooitijd + 25 min.)
  2. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.

  3. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm. Meng de zure room met de mayonaise, de walnotenolie en de wittewijnazijn. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer de vinaigrette onder de appelblokjes.

  5. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de scampi’s toe en laat nog ± 4 min. bakken. Roer er de balsamicoazijn onder. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Meng de rucola en de waterkers onder de Griekse pasta.

  7. Verdeel de Griekse pasta over kommetjes en lepel er wat appelvinaigrette over. Schik er de scampi’s en de spekreepjes bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. (ontdooitijd + 25 min.)
  2. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.

  3. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  4. Snij intussen de ongeschilde appelen in blokjes van 1 cm. Meng de zure room met de mayonaise, de walnotenolie en de wittewijnazijn. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Roer de vinaigrette onder de appelblokjes.

  5. Bak de spekblokjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg de scampi’s toe en laat nog ± 4 min. bakken. Roer er de balsamicoazijn onder. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Meng de rucola en de waterkers onder de Griekse pasta.

  7. Verdeel de Griekse pasta over kommetjes en lepel er wat appelvinaigrette over. Schik er de scampi’s en de spekreepjes bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kcal
Energie 2050 kj
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 4.1 g
Koolhydraat 44.1 g
Suiker 9 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 27.8 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager pils Wijn Muscadet Sèvre-et-Maine A.O.P. Sur Lie Clos de la Chapelle 'Prestige'

Bekijk het recept digitaal