- Bewaar

- Bewaar
Krokant torentje van ijsnougat en vers fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Mag 1 à 2 dagen vooraf (5 min. + 20 min. in de oven)
-
Maak de krokante koekjes: zeef de bloem, de bloemsuiker, het zout en de vanillesuiker in een kom. Maak in het midden een kuiltje en doe er de zachte boter en de eieren in. Mix met de kloppers tot een smeuïg deeg.
-
Verdeel het deeg per eetl. op een beboterde ovenplaat (of bekleed met een vel bakpapier). Druk elk hoopje deeg plat tot rondjes met ± 5 cm doorsnede.
-
Schuif gedurende 20 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
-
Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze op een droge plaats in een gesloten kom.
-
Bereiding:
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Snij de kiwi en het sterfruit in sneetjes.
-
Doe de chocolade en de melk in een steelpan en laat op een zeer zacht vuur smelten (of in de microgolf op halve kracht). Roer goed om.
-
Maak op elk bord een torentje met een sneetje ijsnougat tussen 2 koekjes. Schik er schijfjes kiwi en sterfruit en een ananaskers rond.
-
Versier elk bord met enkele streepjes chocoladesaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Mag 1 à 2 dagen vooraf (5 min. + 20 min. in de oven)
-
Maak de krokante koekjes: zeef de bloem, de bloemsuiker, het zout en de vanillesuiker in een kom. Maak in het midden een kuiltje en doe er de zachte boter en de eieren in. Mix met de kloppers tot een smeuïg deeg.
-
Verdeel het deeg per eetl. op een beboterde ovenplaat (of bekleed met een vel bakpapier). Druk elk hoopje deeg plat tot rondjes met ± 5 cm doorsnede.
-
Schuif gedurende 20 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
-
Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze op een droge plaats in een gesloten kom.
-
Bereiding:
-
Op het moment zelf (10 min.)
-
Snij de kiwi en het sterfruit in sneetjes.
-
Doe de chocolade en de melk in een steelpan en laat op een zeer zacht vuur smelten (of in de microgolf op halve kracht). Roer goed om.
-
Maak op elk bord een torentje met een sneetje ijsnougat tussen 2 koekjes. Schik er schijfjes kiwi en sterfruit en een ananaskers rond.
-
Versier elk bord met enkele streepjes chocoladesaus.