Krokant varkenshaasje met puree van gebakken spruitjes
Krokant varkenshaasje met puree van gebakken spruitjes

Krokant varkenshaasje met puree van gebakken spruitjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 50.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 12 g
Eiwit 36.1 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de spruiten.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Meng de panko met de rozemarijn, de peterselie en de olijfolie.

  7. Kruid het varkenshaasje met zwarte peper en zout en besmeer het met de mosterd. Wentel het vlees door het pankomengsel en leg het in een ovenschaal.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Zet het varkenshaasje ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Kook de spruiten 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalotten 10 min. op een zacht vuur. Voeg de spruiten toe en zet het vuur hoger. Roerbak enkele min.

  14. Haal de spruiten van het vuur en voeg de aardappelen toe. Stamp fijn en meng met 1 eetl. boter en de melk.

  15. Afwerking:
  16. Snij het varkenshaasje in sneetjes en serveer met de spruitjespuree.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g spruiten in 4. 2 Kook de aardappel en de spruiten 20 min. in een bodempje water. 3 Bak 30 g varkenshaasje gaar in 1 koffiel. plantaardige olie. Snij in stukken en kruid met peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Maak een kruisvormige inkeping in het voetje van de spruiten.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Meng de panko met de rozemarijn, de peterselie en de olijfolie.

  7. Kruid het varkenshaasje met zwarte peper en zout en besmeer het met de mosterd. Wentel het vlees door het pankomengsel en leg het in een ovenschaal.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Zet het varkenshaasje ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Kook de spruiten 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalotten 10 min. op een zacht vuur. Voeg de spruiten toe en zet het vuur hoger. Roerbak enkele min.

  14. Haal de spruiten van het vuur en voeg de aardappelen toe. Stamp fijn en meng met 1 eetl. boter en de melk.

  15. Afwerking:
  16. Snij het varkenshaasje in sneetjes en serveer met de spruitjespuree.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 1 aardappel en snij in stukjes. Snij 100 g spruiten in 4. 2 Kook de aardappel en de spruiten 20 min. in een bodempje water. 3 Bak 30 g varkenshaasje gaar in 1 koffiel. plantaardige olie. Snij in stukken en kruid met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 19.1 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 50.6 g
Suiker 8.7 g
Vezel 12 g
Eiwit 36.1 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. Nozzoleto Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal