Krokante kippenreepjes met citroengrasdip
Krokante kippenreepjes met citroengrasdip

Krokante kippenreepjes met citroengrasdip

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 125 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 11.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kippenescalopes in fijne reepjes.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Snipper het citroengras fijn en mix of stamp het fijn tot een pasta.

  6. Klop het ei los.

  7. Bereiding:
  8. Meng de verse kaas met de citroengraspasta en de fijngesnipperde lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Wentel de kippenreepjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko.

  10. Verhit de rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes gaar en aan alle kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de krokante kippenreepjes met de citroengrasdip.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de kippenescalopes in fijne reepjes.

  4. Snipper de lente-uitjes fijn.

  5. Snipper het citroengras fijn en mix of stamp het fijn tot een pasta.

  6. Klop het ei los.

  7. Bereiding:
  8. Meng de verse kaas met de citroengraspasta en de fijngesnipperde lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Wentel de kippenreepjes eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko.

  10. Verhit de rijstolie in een pan en bak de kippenreepjes gaar en aan alle kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de krokante kippenreepjes met de citroengrasdip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 125 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 11.7 g

Bekijk het recept digitaal