Krokante rijstpapierrolletjes met oosterse dipsaus
Krokante rijstpapierrolletjes met oosterse dipsaus

Krokante rijstpapierrolletjes met oosterse dipsaus

40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Energie 904 kj
Vet 7.9 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 19.1 g
Suiker 10.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 15.3 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pers de limoen. Schil de wortelen en rasp samen met de gember fijn. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.

  2. Maak eerst de dipsaus: meng 4 el sojasaus met de cayennepeper, de sesamolie, 1 kl honing en 2 el limoensap.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de ui, het knoflook, de gember en de wortelen 2 min. Kruid met de garam masala en roer er de harissapasta onder. Voeg het seitangehakt, 2 el sojasaus en 1 kl honing toe. Bak 5 à 7 min. op een hoog vuur. Voeg de lente-ui en enkele druppels limoensap toe. Zorg dat er weinig tot geen vocht meer in de pan zit.

  4. Week een vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg op een vochtige handdoek. Lepel er onderaan 2 el van de gehaktmengeling op. Rol een keer om en vouw de zijkanten naar binnen. Rol dan verder op. Herhaal voor de andere vellen rijstpapier.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes 2 min. krokant. Serveer met de rucola en de dipsaus.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@eliseeetalles).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pers de limoen. Schil de wortelen en rasp samen met de gember fijn. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.

  2. Maak eerst de dipsaus: meng 4 el sojasaus met de cayennepeper, de sesamolie, 1 kl honing en 2 el limoensap.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de ui, het knoflook, de gember en de wortelen 2 min. Kruid met de garam masala en roer er de harissapasta onder. Voeg het seitangehakt, 2 el sojasaus en 1 kl honing toe. Bak 5 à 7 min. op een hoog vuur. Voeg de lente-ui en enkele druppels limoensap toe. Zorg dat er weinig tot geen vocht meer in de pan zit.

  4. Week een vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg op een vochtige handdoek. Lepel er onderaan 2 el van de gehaktmengeling op. Rol een keer om en vouw de zijkanten naar binnen. Rol dan verder op. Herhaal voor de andere vellen rijstpapier.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes 2 min. krokant. Serveer met de rucola en de dipsaus.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@eliseeetalles).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Energie 904 kj
Vet 7.9 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 19.1 g
Suiker 10.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 15.3 g
Zout 4.2 g
natrium 1.7 g

Bekijk het recept digitaal