- Bewaar

- Bewaar
Krokante rijstpapierrolletjes met oosterse dipsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Pers de limoen. Schil de wortelen en rasp samen met de gember fijn. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
-
Maak eerst de dipsaus: meng 4 el sojasaus met de cayennepeper, de sesamolie, 1 kl honing en 2 el limoensap.
-
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de ui, het knoflook, de gember en de wortelen 2 min. Kruid met de garam masala en roer er de harissapasta onder. Voeg het seitangehakt, 2 el sojasaus en 1 kl honing toe. Bak 5 à 7 min. op een hoog vuur. Voeg de lente-ui en enkele druppels limoensap toe. Zorg dat er weinig tot geen vocht meer in de pan zit.
-
Week een vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg op een vochtige handdoek. Lepel er onderaan 2 el van de gehaktmengeling op. Rol een keer om en vouw de zijkanten naar binnen. Rol dan verder op. Herhaal voor de andere vellen rijstpapier.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes 2 min. krokant. Serveer met de rucola en de dipsaus.
Auteur recept
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@eliseeetalles).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Pers de limoen. Schil de wortelen en rasp samen met de gember fijn. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
-
Maak eerst de dipsaus: meng 4 el sojasaus met de cayennepeper, de sesamolie, 1 kl honing en 2 el limoensap.
-
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de ui, het knoflook, de gember en de wortelen 2 min. Kruid met de garam masala en roer er de harissapasta onder. Voeg het seitangehakt, 2 el sojasaus en 1 kl honing toe. Bak 5 à 7 min. op een hoog vuur. Voeg de lente-ui en enkele druppels limoensap toe. Zorg dat er weinig tot geen vocht meer in de pan zit.
-
Week een vel rijstpapier enkele seconden in lauw water en leg op een vochtige handdoek. Lepel er onderaan 2 el van de gehaktmengeling op. Rol een keer om en vouw de zijkanten naar binnen. Rol dan verder op. Herhaal voor de andere vellen rijstpapier.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de rolletjes 2 min. krokant. Serveer met de rucola en de dipsaus.
Auteur recept
Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@eliseeetalles).