- Bewaar

- Bewaar
Krokante varkensnootjes
Onze drankensuggesties
Bier Palm Wijn Cairanne - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min., de dag voordien)
-
Laat het varkenshaasje grotendeels ontdooien. Snij in 9 dikke stukken van 3 à 4 cm.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn (u hebt 1,5 eetl. nodig van elk).
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min.)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de varkensnootjes goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
Als er niet voldoende vocht is in de braadpan, voeg dan 1 eetl. olijfolie toe. Roer de fijngesnipperde verse kruiden onder het braadvocht.
-
Verdeel de kruiden over de varkensnootjes en kruid met peper en zout. Leg op elk varkensnootje een sneetje gerookt spek en zet in de koelkast.
-
Giet de vleesbouillon in de braadpan en breng heel even aan de kook om de braadresten los te maken. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Zet het vlees 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng intussen de vleesbouillon aan de kook. Voeg de lichte room toe en laat lichtjes inkoken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de krokante varkensnootjes met de saus. Geef er gestoofd witloof en kroketten of gebakken krielaardappelen bij.
Onze drankensuggesties
Bier Palm Wijn Cairanne - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min., de dag voordien)
-
Laat het varkenshaasje grotendeels ontdooien. Snij in 9 dikke stukken van 3 à 4 cm.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn (u hebt 1,5 eetl. nodig van elk).
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min.)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de varkensnootjes goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
-
Als er niet voldoende vocht is in de braadpan, voeg dan 1 eetl. olijfolie toe. Roer de fijngesnipperde verse kruiden onder het braadvocht.
-
Verdeel de kruiden over de varkensnootjes en kruid met peper en zout. Leg op elk varkensnootje een sneetje gerookt spek en zet in de koelkast.
-
Giet de vleesbouillon in de braadpan en breng heel even aan de kook om de braadresten los te maken. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Zet het vlees 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng intussen de vleesbouillon aan de kook. Voeg de lichte room toe en laat lichtjes inkoken. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de krokante varkensnootjes met de saus. Geef er gestoofd witloof en kroketten of gebakken krielaardappelen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Palm Wijn Cairanne - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages