Krokante varkensnootjes
Krokante varkensnootjes

Krokante varkensnootjes

45 min.
Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 2.2 g
Eiwit 42.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min., de dag voordien)

  4. Laat het varkenshaasje grotendeels ontdooien. Snij in 9 dikke stukken van 3 à 4 cm.

  5. Snipper de peterselie en het bieslook fijn (u hebt 1,5 eetl. nodig van elk).

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (15 min.)
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de varkensnootjes goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  9. Als er niet voldoende vocht is in de braadpan, voeg dan 1 eetl. olijfolie toe. Roer de fijngesnipperde verse kruiden onder het braadvocht.

  10. Verdeel de kruiden over de varkensnootjes en kruid met peper en zout. Leg op elk varkensnootje een sneetje gerookt spek en zet in de koelkast.

  11. Giet de vleesbouillon in de braadpan en breng heel even aan de kook om de braadresten los te maken. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (20 min.)
  13. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  14. Zet het vlees 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Breng intussen de vleesbouillon aan de kook. Voeg de lichte room toe en laat lichtjes inkoken. Kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de krokante varkensnootjes met de saus. Geef er gestoofd witloof en kroketten of gebakken krielaardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 10 min., de dag voordien)

  4. Laat het varkenshaasje grotendeels ontdooien. Snij in 9 dikke stukken van 3 à 4 cm.

  5. Snipper de peterselie en het bieslook fijn (u hebt 1,5 eetl. nodig van elk).

  6. Bereiding:
  7. De dag voordien (15 min.)
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de varkensnootjes goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  9. Als er niet voldoende vocht is in de braadpan, voeg dan 1 eetl. olijfolie toe. Roer de fijngesnipperde verse kruiden onder het braadvocht.

  10. Verdeel de kruiden over de varkensnootjes en kruid met peper en zout. Leg op elk varkensnootje een sneetje gerookt spek en zet in de koelkast.

  11. Giet de vleesbouillon in de braadpan en breng heel even aan de kook om de braadresten los te maken. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (20 min.)
  13. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  14. Zet het vlees 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Breng intussen de vleesbouillon aan de kook. Voeg de lichte room toe en laat lichtjes inkoken. Kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de krokante varkensnootjes met de saus. Geef er gestoofd witloof en kroketten of gebakken krielaardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 451 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 2.2 g
Eiwit 42.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Wijn Cairanne - Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal