Krokante zalmfilet met pittige salade en aardappelkroketten
Krokante zalmfilet met pittige salade en aardappelkroketten

Krokante zalmfilet met pittige salade en aardappelkroketten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1047 kcal
Vet 70.7 g
Verzadigd vet 24.9 g
Koolhydraat 60.6 g
Suiker 12.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 37.9 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de toma'muse in 2.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes van ± 0,5 cm dik. Pers de halve citroen en besprenkel de appel met het sap.

  6. Meng de olijfolie onder de tapenade en bestrijk hiermee de zalmfilets. Hou een eetl. opzij voor de salade.

  7. Hak de noten grof.

  8. Bereiding:
  9. Meng de veldsla met de kerstomaten, de staafjes appel, gevulde kerspaprika's en de grofgehakte noten. Kruid met peper en zout en werk af met de tapenade.

  10. Giet de panko in een diep bord en paneer de zalmfilets.

  11. Smelt de boter in een pan en bak de gepaneerde zalmfilets ± 4 min. aan elke kant op een matig vuur.

  12. Bak intussen de kroketten 3 à 4 min. in de friteuse op 175 °C.

  13. Afwerking:
  14. Liever wat minder pikant? Gebruik dan pesto calabrese in plaats van de tapenade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de toma'muse in 2.

  5. Snij de ongeschilde appel in fijne staafjes van ± 0,5 cm dik. Pers de halve citroen en besprenkel de appel met het sap.

  6. Meng de olijfolie onder de tapenade en bestrijk hiermee de zalmfilets. Hou een eetl. opzij voor de salade.

  7. Hak de noten grof.

  8. Bereiding:
  9. Meng de veldsla met de kerstomaten, de staafjes appel, gevulde kerspaprika's en de grofgehakte noten. Kruid met peper en zout en werk af met de tapenade.

  10. Giet de panko in een diep bord en paneer de zalmfilets.

  11. Smelt de boter in een pan en bak de gepaneerde zalmfilets ± 4 min. aan elke kant op een matig vuur.

  12. Bak intussen de kroketten 3 à 4 min. in de friteuse op 175 °C.

  13. Afwerking:
  14. Liever wat minder pikant? Gebruik dan pesto calabrese in plaats van de tapenade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1047 kcal
Vet 70.7 g
Verzadigd vet 24.9 g
Koolhydraat 60.6 g
Suiker 12.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 37.9 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay

Bekijk het recept digitaal