Krokodillenbroodje
Krokodillenbroodje

Krokodillenbroodje

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 696 kcal
Vet 30.7 g
Koolhydraat 77.4 g
Eiwit 25.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 minuten)

  3. De eerste stapjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …) : Kook de eieren 10 minuten hard in kokend water. Laat afkoelen. Bak de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Schil intussen de halve komkommer met een dunschiller. Snij de komkommer in fijne schijfjes.

  5. Trek de blaadjes van de ijsbergsla, was ze en zwier ze droog in een slazwierder. Snij in stukjes.

  6. Snij de tomaat in fijne schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Pel de eieren en snij in schijfjes.

  9. Snij de stokbroodjes doormidden. Snij van elk stokbroodje een stuk van ± 6 cm.

  10. Besmeer het lange stuk stokbrood telkens met 1 eetlepel mayonaise en beleg met ijsbergsla, schijfjes tomaat, 2 sneetjes kipfilet en schijfjes komkommer en hardgekookt ei.

  11. Steek de pijnboompitten in de onderste helft van het korte stuk stokbrood (dit zijn de tanden van de krokodil). Steek 2 prikkertjes in de bovenste helft en steek er telkens 1 olijf op (dit zijn de ogen van de krokodil).

  12. Leg de 2 stukken stokbrood (het hoofd en het lichaam) tegen elkaar. Tijd om je tanden in deze krokodil te zetten!

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 minuten)

  3. De eerste stapjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …) : Kook de eieren 10 minuten hard in kokend water. Laat afkoelen. Bak de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  4. Schil intussen de halve komkommer met een dunschiller. Snij de komkommer in fijne schijfjes.

  5. Trek de blaadjes van de ijsbergsla, was ze en zwier ze droog in een slazwierder. Snij in stukjes.

  6. Snij de tomaat in fijne schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Pel de eieren en snij in schijfjes.

  9. Snij de stokbroodjes doormidden. Snij van elk stokbroodje een stuk van ± 6 cm.

  10. Besmeer het lange stuk stokbrood telkens met 1 eetlepel mayonaise en beleg met ijsbergsla, schijfjes tomaat, 2 sneetjes kipfilet en schijfjes komkommer en hardgekookt ei.

  11. Steek de pijnboompitten in de onderste helft van het korte stuk stokbrood (dit zijn de tanden van de krokodil). Steek 2 prikkertjes in de bovenste helft en steek er telkens 1 olijf op (dit zijn de ogen van de krokodil).

  12. Leg de 2 stukken stokbrood (het hoofd en het lichaam) tegen elkaar. Tijd om je tanden in deze krokodil te zetten!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 696 kcal
Vet 30.7 g
Koolhydraat 77.4 g
Eiwit 25.3 g

Bekijk het recept digitaal