- Bewaar

- Bewaar
Kruidenflensjes met wittenbonensalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn (hou die voor de salade apart).
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Snij de olijven in ringetjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Klop de eieren één voor één door de bloem. Roer er de melk onder en klop goed om klonters te vermijden. Roer er het fijngesnipperde bieslook en de peterselie onder. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan en bak 8 flensjes van het beslag (doe dit in verschillende keren).
-
Maak de salade: meng de lenteuitjes, de olijven, het knoflook en de fijngesnipperde peterselie onder de uitgelekte witte bonen. Kruid met peper en zout.
-
Meng de olijfolie met het citroensap en de wittewijnazijn. Roer door de salade.
-
Verdeel de wittebonensalade over de borden en serveer met 2 flensjes.
Wees voorzichtig met het rauwe knoflook in het bonenslaatje. Niet iedereen is er verzot op. Voor degenen die dit wel lekker vinden, is het belangrijk zo vers mogelijk knoflook te gebruiken. Hoe ouder het knoflook, hoe sterker de smaak is. Deze kan dan - zeker in rauwe vorm - te overheersend zijn. U kan de kruidenflensjes bestrijken met verse (geiten)kaas en ze bestrooien met geroosterde pijnboompitten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn (hou die voor de salade apart).
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-
Snij de olijven in ringetjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Klop de eieren één voor één door de bloem. Roer er de melk onder en klop goed om klonters te vermijden. Roer er het fijngesnipperde bieslook en de peterselie onder. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan en bak 8 flensjes van het beslag (doe dit in verschillende keren).
-
Maak de salade: meng de lenteuitjes, de olijven, het knoflook en de fijngesnipperde peterselie onder de uitgelekte witte bonen. Kruid met peper en zout.
-
Meng de olijfolie met het citroensap en de wittewijnazijn. Roer door de salade.
-
Verdeel de wittebonensalade over de borden en serveer met 2 flensjes.
Wees voorzichtig met het rauwe knoflook in het bonenslaatje. Niet iedereen is er verzot op. Voor degenen die dit wel lekker vinden, is het belangrijk zo vers mogelijk knoflook te gebruiken. Hoe ouder het knoflook, hoe sterker de smaak is. Deze kan dan - zeker in rauwe vorm - te overheersend zijn. U kan de kruidenflensjes bestrijken met verse (geiten)kaas en ze bestrooien met geroosterde pijnboompitten.