Kruidenflensjes met wittenbonensalade
Kruidenflensjes met wittenbonensalade

Kruidenflensjes met wittenbonensalade

35 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 28 g
Eiwit 11.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het bieslook en de peterselie fijn (hou die voor de salade apart).

  2. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  3. Snij de olijven in ringetjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Klop de eieren één voor één door de bloem. Roer er de melk onder en klop goed om klonters te vermijden. Roer er het fijngesnipperde bieslook en de peterselie onder. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt de boter in een pan en bak 8 flensjes van het beslag (doe dit in verschillende keren).

  7. Maak de salade: meng de lenteuitjes, de olijven, het knoflook en de fijngesnipperde peterselie onder de uitgelekte witte bonen. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de olijfolie met het citroensap en de wittewijnazijn. Roer door de salade.

  9. Verdeel de wittebonensalade over de borden en serveer met 2 flensjes.

Tip

Wees voorzichtig met het rauwe knoflook in het bonenslaatje. Niet iedereen is er verzot op. Voor degenen die dit wel lekker vinden, is het belangrijk zo vers mogelijk knoflook te gebruiken. Hoe ouder het knoflook, hoe sterker de smaak is. Deze kan dan - zeker in rauwe vorm - te overheersend zijn. U kan de kruidenflensjes bestrijken met verse (geiten)kaas en ze bestrooien met geroosterde pijnboompitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het bieslook en de peterselie fijn (hou die voor de salade apart).

  2. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  3. Snij de olijven in ringetjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Klop de eieren één voor één door de bloem. Roer er de melk onder en klop goed om klonters te vermijden. Roer er het fijngesnipperde bieslook en de peterselie onder. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt de boter in een pan en bak 8 flensjes van het beslag (doe dit in verschillende keren).

  7. Maak de salade: meng de lenteuitjes, de olijven, het knoflook en de fijngesnipperde peterselie onder de uitgelekte witte bonen. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de olijfolie met het citroensap en de wittewijnazijn. Roer door de salade.

  9. Verdeel de wittebonensalade over de borden en serveer met 2 flensjes.

Tip

Wees voorzichtig met het rauwe knoflook in het bonenslaatje. Niet iedereen is er verzot op. Voor degenen die dit wel lekker vinden, is het belangrijk zo vers mogelijk knoflook te gebruiken. Hoe ouder het knoflook, hoe sterker de smaak is. Deze kan dan - zeker in rauwe vorm - te overheersend zijn. U kan de kruidenflensjes bestrijken met verse (geiten)kaas en ze bestrooien met geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 28 g
Eiwit 11.7 g

Bekijk het recept digitaal