- Bewaar

- Bewaar
Kruidig konijnenstoofpotje met kikkererwten
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de wortelen en snij in stukken van ongeveer 4 cm lang en daarna in 4. Hou 100 g wortelen apart.
-
Snij 20 g vlees van een stukje van de bout van het konijn en hou apart.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
(1u.10 min.)
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de wortelstukken in een ovenschotel, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de zwarte peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie samen met de boter in een kookpot.
-
Kruid de stukken vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak mooi goudbruin. Haal ze daarna uit de kookpot.
-
Stoof in dezelfde kookpot enkele minuten de fijngesnipperde sjalotten en look. Voeg het vlees toe, samen met de tomatenblokjes en de kippenbouillon.
-
Laat minstens 1 u. stoven op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de uitgelekte kikkererwten toe.
-
Zet de ovenschotel met de wortelen 30 min. in de oven.
-
Kook intussen de aardappelen gaar in ongezouten water, giet af en hou 1 aardappel apart.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Ingrediënten 20 g konijn in stukken (Colruyt-beenhouwerij) 100 g wortelen 1 aardappel 1 koffiel. plantaardige olie 1. Kook het stukje konijn samen met de wortelstukjes gaar in een bodempje water. 2. Giet af en voeg de gekookte aardappel en 1 koffiel. plantaardige olie of margarine toe. Mix alles fijn.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de wortelen en snij in stukken van ongeveer 4 cm lang en daarna in 4. Hou 100 g wortelen apart.
-
Snij 20 g vlees van een stukje van de bout van het konijn en hou apart.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
(1u.10 min.)
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de wortelstukken in een ovenschotel, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de zwarte peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie samen met de boter in een kookpot.
-
Kruid de stukken vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak mooi goudbruin. Haal ze daarna uit de kookpot.
-
Stoof in dezelfde kookpot enkele minuten de fijngesnipperde sjalotten en look. Voeg het vlees toe, samen met de tomatenblokjes en de kippenbouillon.
-
Laat minstens 1 u. stoven op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de uitgelekte kikkererwten toe.
-
Zet de ovenschotel met de wortelen 30 min. in de oven.
-
Kook intussen de aardappelen gaar in ongezouten water, giet af en hou 1 aardappel apart.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Ingrediënten 20 g konijn in stukken (Colruyt-beenhouwerij) 100 g wortelen 1 aardappel 1 koffiel. plantaardige olie 1. Kook het stukje konijn samen met de wortelstukjes gaar in een bodempje water. 2. Giet af en voeg de gekookte aardappel en 1 koffiel. plantaardige olie of margarine toe. Mix alles fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône