Kruidig konijnenstoofpotje met kikkererwten
Kruidig konijnenstoofpotje met kikkererwten

Kruidig konijnenstoofpotje met kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 873 kcal
Vet 41.7 g
Koolhydraat 58.3 g
Eiwit 63.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de wortelen en snij in stukken van ongeveer 4 cm lang en daarna in 4. Hou 100 g wortelen apart.

  5. Snij 20 g vlees van een stukje van de bout van het konijn en hou apart.

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Bereiding:
  8. (1u.10 min.)

  9. Warm de oven voor op 200 °C.

  10. Leg de wortelstukken in een ovenschotel, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de zwarte peper en zout.

  11. Verhit de rest van de olijfolie samen met de boter in een kookpot.

  12. Kruid de stukken vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak mooi goudbruin. Haal ze daarna uit de kookpot.

  13. Stoof in dezelfde kookpot enkele minuten de fijngesnipperde sjalotten en look. Voeg het vlees toe, samen met de tomatenblokjes en de kippenbouillon.

  14. Laat minstens 1 u. stoven op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de uitgelekte kikkererwten toe.

  15. Zet de ovenschotel met de wortelen 30 min. in de oven.

  16. Kook intussen de aardappelen gaar in ongezouten water, giet af en hou 1 aardappel apart.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Ingrediënten 20 g konijn in stukken (Colruyt-beenhouwerij) 100 g wortelen 1 aardappel 1 koffiel. plantaardige olie 1. Kook het stukje konijn samen met de wortelstukjes gaar in een bodempje water. 2. Giet af en voeg de gekookte aardappel en 1 koffiel. plantaardige olie of margarine toe. Mix alles fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de wortelen en snij in stukken van ongeveer 4 cm lang en daarna in 4. Hou 100 g wortelen apart.

  5. Snij 20 g vlees van een stukje van de bout van het konijn en hou apart.

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn en rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Bereiding:
  8. (1u.10 min.)

  9. Warm de oven voor op 200 °C.

  10. Leg de wortelstukken in een ovenschotel, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de zwarte peper en zout.

  11. Verhit de rest van de olijfolie samen met de boter in een kookpot.

  12. Kruid de stukken vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak mooi goudbruin. Haal ze daarna uit de kookpot.

  13. Stoof in dezelfde kookpot enkele minuten de fijngesnipperde sjalotten en look. Voeg het vlees toe, samen met de tomatenblokjes en de kippenbouillon.

  14. Laat minstens 1 u. stoven op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de uitgelekte kikkererwten toe.

  15. Zet de ovenschotel met de wortelen 30 min. in de oven.

  16. Kook intussen de aardappelen gaar in ongezouten water, giet af en hou 1 aardappel apart.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Ingrediënten 20 g konijn in stukken (Colruyt-beenhouwerij) 100 g wortelen 1 aardappel 1 koffiel. plantaardige olie 1. Kook het stukje konijn samen met de wortelstukjes gaar in een bodempje water. 2. Giet af en voeg de gekookte aardappel en 1 koffiel. plantaardige olie of margarine toe. Mix alles fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 873 kcal
Vet 41.7 g
Koolhydraat 58.3 g
Eiwit 63.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal