Kruidige balletjes in groentesaus met Rodenbach
Kruidige balletjes in groentesaus met Rodenbach

Kruidige balletjes in groentesaus met Rodenbach

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Vet 45.5 g
Koolhydraat 32.7 g
Eiwit 45.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het spek in kleine stukken.

  3. Snipper de sjalotten fijn en scheur het basilicum in reepjes (hou enkele blaadjes apart voor het garnituur).

  4. Meng het gehakt met het verkruimelde sneetje brood, het losgeklopte ei, de mosterd, de stukjes spek, de fijngesnipperde sjalotten en de reepjes basilicum. Breng op smaak met peper en zout en rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  5. Snij de wortelen en de paprika's in blokjes.

  6. Snij de preiwitten in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1/2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie en roerbak de stukjes prei 3 min.

  9. Voeg de blokjes wortel en paprika toe en roerbak nog 2 min.

  10. Giet er de passata en het bier over en kruid met de tijm en de marjolein. Laat 12 min. sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes ± 6 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Laat de balletjes uitlekken en voeg toe aan de groenten. Laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de balletjes samen met de groenten over de borden. Serveer met rijst, pasta of aardappelpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het spek in kleine stukken.

  3. Snipper de sjalotten fijn en scheur het basilicum in reepjes (hou enkele blaadjes apart voor het garnituur).

  4. Meng het gehakt met het verkruimelde sneetje brood, het losgeklopte ei, de mosterd, de stukjes spek, de fijngesnipperde sjalotten en de reepjes basilicum. Breng op smaak met peper en zout en rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  5. Snij de wortelen en de paprika's in blokjes.

  6. Snij de preiwitten in de lengte in 4 en dan in stukjes van 1/2 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie en roerbak de stukjes prei 3 min.

  9. Voeg de blokjes wortel en paprika toe en roerbak nog 2 min.

  10. Giet er de passata en het bier over en kruid met de tijm en de marjolein. Laat 12 min. sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes ± 6 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Laat de balletjes uitlekken en voeg toe aan de groenten. Laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de balletjes samen met de groenten over de borden. Serveer met rijst, pasta of aardappelpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 739 kcal
Vet 45.5 g
Koolhydraat 32.7 g
Eiwit 45.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach

Bekijk het recept digitaal