Kruidige bietencake met feta en sinaasappel
Kruidige bietencake met feta en sinaasappel

Kruidige bietencake met feta en sinaasappel

1 u. 20 min.
Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 21.5 g
Eiwit 9.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de rode bieten en laat uitlekken in een vergiet.

  4. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

  5. Verkruimel de feta.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Rasp de sinaasappelschil (u hebt 1 eetl. zeste nodig).

  8. Kluts de eieren en meng met de Griekse yoghurt, de mosterd, de sinaasappelzeste, het paprikapoeder, de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  11. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het eimengsel, het fijngesnipperde bieslook en de zachte boter toe en meng goed.

  12. Meng de geraspte rode bieten en de verkruimelde feta onder het deeg.

  13. Vet een cakevorm in met de olijfolie. Bedek de bodem met 1/3 van de paprikareepjes. Giet er de helft van het deeg over.

  14. Leg er nog eens 1/3 van de paprikareepjes op en bedek met de rest van het deeg. Eindig met de rest van de paprikareepjes.

  15. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat nog lichtjes of volledig afkoelen.

  17. Afwerking:
  18. Serveer lauw of koud met een frisse salade.

Tip

- Geef deze cake een intense, aparte smaak door 2 eetl. kappertjes en 1 koffiel. komijn aan het deeg toe te voegen. - Vervang de mosterd door dezelfde hoeveelheid mierikswortel met room (bokaal). - Voor een variant met vlees kan u 1 laagje paprikareepjes vervangen door dunne schijfjes gebakken merguez.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Rasp de rode bieten en laat uitlekken in een vergiet.

  4. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.

  5. Verkruimel de feta.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Rasp de sinaasappelschil (u hebt 1 eetl. zeste nodig).

  8. Kluts de eieren en meng met de Griekse yoghurt, de mosterd, de sinaasappelzeste, het paprikapoeder, de cayennepeper, zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  11. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het eimengsel, het fijngesnipperde bieslook en de zachte boter toe en meng goed.

  12. Meng de geraspte rode bieten en de verkruimelde feta onder het deeg.

  13. Vet een cakevorm in met de olijfolie. Bedek de bodem met 1/3 van de paprikareepjes. Giet er de helft van het deeg over.

  14. Leg er nog eens 1/3 van de paprikareepjes op en bedek met de rest van het deeg. Eindig met de rest van de paprikareepjes.

  15. Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat nog lichtjes of volledig afkoelen.

  17. Afwerking:
  18. Serveer lauw of koud met een frisse salade.

Tip

- Geef deze cake een intense, aparte smaak door 2 eetl. kappertjes en 1 koffiel. komijn aan het deeg toe te voegen. - Vervang de mosterd door dezelfde hoeveelheid mierikswortel met room (bokaal). - Voor een variant met vlees kan u 1 laagje paprikareepjes vervangen door dunne schijfjes gebakken merguez.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 21.5 g
Eiwit 9.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva - Miguel Torres - Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal