- Bewaar

- Bewaar
Kruidige bietencake met feta en sinaasappel
Onze drankensuggesties
Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva - Miguel Torres - Central Valley - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de rode bieten en laat uitlekken in een vergiet.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.
-
Verkruimel de feta.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Rasp de sinaasappelschil (u hebt 1 eetl. zeste nodig).
-
Kluts de eieren en meng met de Griekse yoghurt, de mosterd, de sinaasappelzeste, het paprikapoeder, de cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het eimengsel, het fijngesnipperde bieslook en de zachte boter toe en meng goed.
-
Meng de geraspte rode bieten en de verkruimelde feta onder het deeg.
-
Vet een cakevorm in met de olijfolie. Bedek de bodem met 1/3 van de paprikareepjes. Giet er de helft van het deeg over.
-
Leg er nog eens 1/3 van de paprikareepjes op en bedek met de rest van het deeg. Eindig met de rest van de paprikareepjes.
-
Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat nog lichtjes of volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of koud met een frisse salade.
- Geef deze cake een intense, aparte smaak door 2 eetl. kappertjes en 1 koffiel. komijn aan het deeg toe te voegen. - Vervang de mosterd door dezelfde hoeveelheid mierikswortel met room (bokaal). - Voor een variant met vlees kan u 1 laagje paprikareepjes vervangen door dunne schijfjes gebakken merguez.
Onze drankensuggesties
Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva - Miguel Torres - Central Valley - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Rasp de rode bieten en laat uitlekken in een vergiet.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.
-
Verkruimel de feta.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Rasp de sinaasappelschil (u hebt 1 eetl. zeste nodig).
-
Kluts de eieren en meng met de Griekse yoghurt, de mosterd, de sinaasappelzeste, het paprikapoeder, de cayennepeper, zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het eimengsel, het fijngesnipperde bieslook en de zachte boter toe en meng goed.
-
Meng de geraspte rode bieten en de verkruimelde feta onder het deeg.
-
Vet een cakevorm in met de olijfolie. Bedek de bodem met 1/3 van de paprikareepjes. Giet er de helft van het deeg over.
-
Leg er nog eens 1/3 van de paprikareepjes op en bedek met de rest van het deeg. Eindig met de rest van de paprikareepjes.
-
Bak de cake 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake daarna uit de vorm en laat nog lichtjes of volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of koud met een frisse salade.
- Geef deze cake een intense, aparte smaak door 2 eetl. kappertjes en 1 koffiel. komijn aan het deeg toe te voegen. - Vervang de mosterd door dezelfde hoeveelheid mierikswortel met room (bokaal). - Voor een variant met vlees kan u 1 laagje paprikareepjes vervangen door dunne schijfjes gebakken merguez.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva - Miguel Torres - Central Valley - Chili