Kruidige bulgursalade
Kruidige bulgursalade

Kruidige bulgursalade

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 377 kcal
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 57.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 11.6 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in halvemaantjes.

  3. Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in halvemaantjes.

  4. Snij de tomaat in blokjes en verwijder de pitjes.

  5. Hak de koriander grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de uien en kruid met de ras el hanout, peper en zout. Roer er de tomatenpuree onder en 2 eetl. water. Laat ± 10 min. zachtjes garen.

  8. Kook intussen de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Roer de bulgur los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  9. Meng de gestoofde uien, de komkommer, de tomaat en de ijsbergsla met de bulgur. Bestrooi met de koriander.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met gemarineerde kip, kippenbrochettes of kalkoenenbrazades.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien in halvemaantjes.

  3. Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in halvemaantjes.

  4. Snij de tomaat in blokjes en verwijder de pitjes.

  5. Hak de koriander grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de uien en kruid met de ras el hanout, peper en zout. Roer er de tomatenpuree onder en 2 eetl. water. Laat ± 10 min. zachtjes garen.

  8. Kook intussen de bulgur gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Roer de bulgur los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  9. Meng de gestoofde uien, de komkommer, de tomaat en de ijsbergsla met de bulgur. Bestrooi met de koriander.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met gemarineerde kip, kippenbrochettes of kalkoenenbrazades.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 377 kcal
Vet 9.3 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 57.2 g
Suiker 6.6 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 11.6 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Domaine de Sahari A.O.G. Gerrouane Marokko

Bekijk het recept digitaal