- Bewaar

- Bewaar
Kruidige couscous met zoete aardappel en aardpeer
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines - Colchagua Valley - Chili Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' - Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Wrijf intussen de ongeschilde aardperen schoon onder koud water en snij in heel fijne schijfjes met een groot, scherp mes of een mandoline.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
-
Voeg de schijfjes aardpeer en zoete aardappel toe. Kruid met de komijnzaadjes, de geplette koriander, de kurkuma, het paprikapoeder, de laurierblaadjes, peper en zout. Doe er een scheutje water bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.
-
Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 7 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork en meng er de boter, de geroosterde amandelschilfers en de ras el hanout onder.
-
Roer de kikkererwten onder het groentestoofpotje en laat nog even opwarmen. Verwijder de laurierblaadjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines - Colchagua Valley - Chili Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' - Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Wrijf intussen de ongeschilde aardperen schoon onder koud water en snij in heel fijne schijfjes met een groot, scherp mes of een mandoline.
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Snipper de uien en het knoflook fijn.
-
Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
-
Voeg de schijfjes aardpeer en zoete aardappel toe. Kruid met de komijnzaadjes, de geplette koriander, de kurkuma, het paprikapoeder, de laurierblaadjes, peper en zout. Doe er een scheutje water bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.
-
Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 7 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork en meng er de boter, de geroosterde amandelschilfers en de ras el hanout onder.
-
Roer de kikkererwten onder het groentestoofpotje en laat nog even opwarmen. Verwijder de laurierblaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines - Colchagua Valley - Chili Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' - Cave de Lugny