Kruidige couscous met zoete aardappel en aardpeer
Kruidige couscous met zoete aardappel en aardpeer

Kruidige couscous met zoete aardappel en aardpeer

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 96 g
Eiwit 18.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Wrijf intussen de ongeschilde aardperen schoon onder koud water en snij in heel fijne schijfjes met een groot, scherp mes of een mandoline.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  8. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  12. Voeg de schijfjes aardpeer en zoete aardappel toe. Kruid met de komijnzaadjes, de geplette koriander, de kurkuma, het paprikapoeder, de laurierblaadjes, peper en zout. Doe er een scheutje water bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.

  13. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 7 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork en meng er de boter, de geroosterde amandelschilfers en de ras el hanout onder.

  14. Roer de kikkererwten onder het groentestoofpotje en laat nog even opwarmen. Verwijder de laurierblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in schijven van 1 cm. Kook 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Wrijf intussen de ongeschilde aardperen schoon onder koud water en snij in heel fijne schijfjes met een groot, scherp mes of een mandoline.

  6. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  7. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  8. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.

  12. Voeg de schijfjes aardpeer en zoete aardappel toe. Kruid met de komijnzaadjes, de geplette koriander, de kurkuma, het paprikapoeder, de laurierblaadjes, peper en zout. Doe er een scheutje water bij en laat 10 min. afgedekt sudderen.

  13. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 7 min. zwellen. Maak de couscous los met een vork en meng er de boter, de geroosterde amandelschilfers en de ras el hanout onder.

  14. Roer de kikkererwten onder het groentestoofpotje en laat nog even opwarmen. Verwijder de laurierblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 96 g
Eiwit 18.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines - Colchagua Valley - Chili Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' - Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal