Kruidige gehaktballetjes met duo van bloemkool
Kruidige gehaktballetjes met duo van bloemkool

Kruidige gehaktballetjes met duo van bloemkool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 828 kcal
Vet 51.2 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 7.8 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 41.5 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. )

  3. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  4. Snij de bloemkool in 2. Snij 1 helft in grove stukken en de andere helft in kleine roosjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Meng de sjalot, 1/3 van de peterselie, het paneermeel, de mosterd en het ei onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen samen met de grove stukken bloemkool 20 min. In lichtgezouten water. Giet af, pureer en roer er de boter, nootmuskaat, peper en zout onder.

  9. Kook intussen de bloemkoolroosjes 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water, afhankelijk van de dikte. Giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de bloemkoolroosjes 5 min. lichtbruin. Roer er de rest van de peterselie onder en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elk bord 2 à 3 balletjes en schep er de puree en de gebakken bloemkoolroosjes bij.

Tip

Veggievariant: vervang de balletjes door vegetarische wokreepjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig. Voeg de wokreepjes toe en bak goudbruin. Breng op smaak met de mosterd, de peterselie, peper en zout. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g bloemkool in stukjes. 2 Kook de aardappel, de bloemkool en 1 takje peterselie 15 min. In een bodempje water. 3 Mix fijn en roer er 1/2 ei en 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min. )

  3. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  4. Snij de bloemkool in 2. Snij 1 helft in grove stukken en de andere helft in kleine roosjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Meng de sjalot, 1/3 van de peterselie, het paneermeel, de mosterd en het ei onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen samen met de grove stukken bloemkool 20 min. In lichtgezouten water. Giet af, pureer en roer er de boter, nootmuskaat, peper en zout onder.

  9. Kook intussen de bloemkoolroosjes 5 à 7 min. gaar in lichtgezouten water, afhankelijk van de dikte. Giet af.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de balletjes 10 min. aan alle kanten goudbruin.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de bloemkoolroosjes 5 min. lichtbruin. Roer er de rest van de peterselie onder en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elk bord 2 à 3 balletjes en schep er de puree en de gebakken bloemkoolroosjes bij.

Tip

Veggievariant: vervang de balletjes door vegetarische wokreepjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot glazig. Voeg de wokreepjes toe en bak goudbruin. Breng op smaak met de mosterd, de peterselie, peper en zout. Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 1 Schil 50 g aardappel en snij samen met 100 g bloemkool in stukjes. 2 Kook de aardappel, de bloemkool en 1 takje peterselie 15 min. In een bodempje water. 3 Mix fijn en roer er 1/2 ei en 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 828 kcal
Vet 51.2 g
Verzadigd vet 18.8 g
Koolhydraat 47.1 g
Suiker 7.8 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 41.5 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bush Caractère Amberbier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosso Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal