- Bewaar

- Bewaar
Kruidige groentetajine met stoofvlees en couscous
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij samen met de wortelen, de halve selder en de rode ui in blokjes van ± 1 cm. Rasp de gember. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een tajine of een grote kookpot met dikke bodem en bak het runderstoofvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de rode ui toe en pers er het knoflook over.
-
Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de couscouskruiden, de gember, peper en zout toe en meng goed. Voeg de zoete aardappelen, de wortelen en de selder toe en laat even mee stoven.
-
Doe er de ratatouille, 2 dl water, de kikkererwten en de dadels bij. Dek de tajine of kookpot af en laat 30 min. garen op een zacht vuur.
-
Hou intussen enkele blaadjes peterselie apart voor de afwerking en snipper de rest fijn. Snij de halve citroen in partjes.
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer de couscous los met een vork en meng er de boter onder. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Werk de tajine af met de amandelschilfers, de citroenpartjes en nog wat peterselieblaadjes. Serveer met de couscous.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij samen met de wortelen, de halve selder en de rode ui in blokjes van ± 1 cm. Rasp de gember. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een tajine of een grote kookpot met dikke bodem en bak het runderstoofvlees aan alle kanten goudbruin. Voeg de rode ui toe en pers er het knoflook over.
-
Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder, de couscouskruiden, de gember, peper en zout toe en meng goed. Voeg de zoete aardappelen, de wortelen en de selder toe en laat even mee stoven.
-
Doe er de ratatouille, 2 dl water, de kikkererwten en de dadels bij. Dek de tajine of kookpot af en laat 30 min. garen op een zacht vuur.
-
Hou intussen enkele blaadjes peterselie apart voor de afwerking en snipper de rest fijn. Snij de halve citroen in partjes.
-
Doe de couscous in een kom en overgiet met 2 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer de couscous los met een vork en meng er de boter onder. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Werk de tajine af met de amandelschilfers, de citroenpartjes en nog wat peterselieblaadjes. Serveer met de couscous.