Kruidige kalkoen met citroen en aardappelgratin
Kruidige kalkoen met citroen en aardappelgratin

Kruidige kalkoen met citroen en aardappelgratin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 38.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  5. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  6. Meng 4 eetl. olijfolie met het saffraanpoeder, de geplette korianderbolletjes, peper en zout. Wrijf er de kalkoenenhaasjes mee in en laat even marineren.

  7. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  8. Pers 1 citroen en snij de tweede in schijfjes.

  9. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  10. Meng de honing met het citroensap.

  11. Bereiding:
  12. Leg de diepgevroren porties gratin in een beboterde ovenschaal en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot of diepe braadpan en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Doe er de kalkoenenhaasjes bij en bak goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  14. Leg de schijfjes citroen op de kalkoen. Overgiet met de kippenbouillon en het citroensap met honing. Voeg de tijm en de zachte veenbessen toe en laat ± 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer halverwege goed om.

  15. Afwerking:
  16. Snij de kalkoen in schuine sneetjes en serveer met de gratin. Lekker met gestoofde asperges of een slaatje van bv. avocado, sinaasappel, witloof en waterkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (25 min.)

  4. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  5. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  6. Meng 4 eetl. olijfolie met het saffraanpoeder, de geplette korianderbolletjes, peper en zout. Wrijf er de kalkoenenhaasjes mee in en laat even marineren.

  7. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  8. Pers 1 citroen en snij de tweede in schijfjes.

  9. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  10. Meng de honing met het citroensap.

  11. Bereiding:
  12. Leg de diepgevroren porties gratin in een beboterde ovenschaal en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot of diepe braadpan en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Doe er de kalkoenenhaasjes bij en bak goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  14. Leg de schijfjes citroen op de kalkoen. Overgiet met de kippenbouillon en het citroensap met honing. Voeg de tijm en de zachte veenbessen toe en laat ± 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur. Roer halverwege goed om.

  15. Afwerking:
  16. Snij de kalkoen in schuine sneetjes en serveer met de gratin. Lekker met gestoofde asperges of een slaatje van bv. avocado, sinaasappel, witloof en waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 430 kcal
Vet 19 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 38.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr - Speciaalbier

Bekijk het recept digitaal