Kruidige kervelsoep met radijs
Kruidige kervelsoep met radijs

Kruidige kervelsoep met radijs

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 159 kcal
Vet 8.9 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 12.1 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 4.7 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de preiwitten in fijne ringen.

  5. Snij de radijzen in schijfjes.

  6. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  7. Trek de blaadjes van een paar takjes kervel en hou opzij voor de afwerking.

  8. Neem uit het kruidentuiltje 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, 1 takje salie en 1 takje oregano. Bind eventueel samen met keukentouw.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot. Stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg het preiwit, de aardappel en het kruidentuiltje toe en stoof 5 min. al roerend.

  11. Voeg de kippenbouillon toe en laat 30 min. pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Verwijder het kruidentuiltje en voeg de kervel toe. Mix de soep fijn. Giet eventueel door een zeef voor een heel gladde soep.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg een scheutje plantaardig roomalternatief toe.

  15. Werk af met wat schijfjes radijs, de preischeuten en de kervelblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de preiwitten in fijne ringen.

  5. Snij de radijzen in schijfjes.

  6. Schil de aardappel en snij in blokjes.

  7. Trek de blaadjes van een paar takjes kervel en hou opzij voor de afwerking.

  8. Neem uit het kruidentuiltje 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm, 1 takje salie en 1 takje oregano. Bind eventueel samen met keukentouw.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot. Stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg het preiwit, de aardappel en het kruidentuiltje toe en stoof 5 min. al roerend.

  11. Voeg de kippenbouillon toe en laat 30 min. pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  12. Verwijder het kruidentuiltje en voeg de kervel toe. Mix de soep fijn. Giet eventueel door een zeef voor een heel gladde soep.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg een scheutje plantaardig roomalternatief toe.

  15. Werk af met wat schijfjes radijs, de preischeuten en de kervelblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 159 kcal
Vet 8.9 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 12.1 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 4.7 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal