Kruidige kippenpilons met champignons en rijst
Kruidige kippenpilons met champignons en rijst

Kruidige kippenpilons met champignons en rijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 50.7 g
Suiker 1.4 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.

  3. Snij de grotchampignons in 4 of 6.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding (30 min.)
  7. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan, dek af en bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Voeg de lente-uitjes, het knoflook en de champignons toe aan de kippenpilons. Roerbak 5 min. Overgiet met de room, dek af en laat nog 10 min. sudderen.

  9. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de kippenpilons en de groenten over de borden en bestrooi met blaadjes kervel. Serveer met de rijst.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Snij 100 g grotchampignons in stukjes. Snij 30 g vlees van een kippenpilon en verwijder het vel. 2 Kook de champignons samen met 30 g rijst en 5 takjes verse kervel ± 13 min. gaar in water. Voeg het kippenvlees na 3 min. toe. Giet af. 3 Mix alle ingrediënten en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.

  3. Snij de grotchampignons in 4 of 6.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Bereiding (30 min.)
  7. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan, dek af en bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  8. Voeg de lente-uitjes, het knoflook en de champignons toe aan de kippenpilons. Roerbak 5 min. Overgiet met de room, dek af en laat nog 10 min. sudderen.

  9. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de kippenpilons en de groenten over de borden en bestrooi met blaadjes kervel. Serveer met de rijst.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. 1 Snij 100 g grotchampignons in stukjes. Snij 30 g vlees van een kippenpilon en verwijder het vel. 2 Kook de champignons samen met 30 g rijst en 5 takjes verse kervel ± 13 min. gaar in water. Voeg het kippenvlees na 3 min. toe. Giet af. 3 Mix alle ingrediënten en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 590 kcal
Vet 24.1 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 50.7 g
Suiker 1.4 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'La Burgondie' Cave De Buxy

Bekijk het recept digitaal