Kruidige kippenstoverij met vruchten
Kruidige kippenstoverij met vruchten

Kruidige kippenstoverij met vruchten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 8.2 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 47.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilet in blokjes van 3 cm.

  3. Schil de appelen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Doe ze met de rozijnen in een kom en giet er de sherry over. Dek af en laat ongeveer 2 u trekken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime kookpot. Bak de blokjes kipfilet goudbruin. Voeg de fijnge-sneden sjalotten toe en laat nog even stoven. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. Voeg de stukjes appel, de rozijnen en de sherry toe en roer om. Kruid met 10 geplette korianderbolletjes, 1 capsule saffraan, 1 mespunt gember en nootmuskaat, en 0,5 koffiel. kaneel.

  7. Voeg het blokje kippenbouillon en 2 eetl. water toe en roer om. Laat afgedekt gedurende 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Voeg ze tenslotte toe aan het gerecht en roer voorzichtig om.

  8. Laat nog heel even verwarmen en bind, indien gewenst, lichtjes met sausbinder. Proef of u voldoende hebt gekruid (zie tip).

  9. Afwerking:
  10. Schep de bereiding op een schotel en serveer met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kipfilet in blokjes van 3 cm.

  3. Schil de appelen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Doe ze met de rozijnen in een kom en giet er de sherry over. Dek af en laat ongeveer 2 u trekken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime kookpot. Bak de blokjes kipfilet goudbruin. Voeg de fijnge-sneden sjalotten toe en laat nog even stoven. Kruid met cayennepeper, peper en zout.

  6. Voeg de stukjes appel, de rozijnen en de sherry toe en roer om. Kruid met 10 geplette korianderbolletjes, 1 capsule saffraan, 1 mespunt gember en nootmuskaat, en 0,5 koffiel. kaneel.

  7. Voeg het blokje kippenbouillon en 2 eetl. water toe en roer om. Laat afgedekt gedurende 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Voeg ze tenslotte toe aan het gerecht en roer voorzichtig om.

  8. Laat nog heel even verwarmen en bind, indien gewenst, lichtjes met sausbinder. Proef of u voldoende hebt gekruid (zie tip).

  9. Afwerking:
  10. Schep de bereiding op een schotel en serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 8.2 g
Koolhydraat 38.7 g
Eiwit 47.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montpeyroux Réserve 'Luc St Roche' A.C. Languedoc

Bekijk het recept digitaal