- Bewaar

- Bewaar
Kruidige kippenstoverij met vruchten
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve 'Luc St Roche' A.C. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in blokjes van 3 cm.
-
Schil de appelen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Doe ze met de rozijnen in een kom en giet er de sherry over. Dek af en laat ongeveer 2 u trekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime kookpot. Bak de blokjes kipfilet goudbruin. Voeg de fijnge-sneden sjalotten toe en laat nog even stoven. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
-
Voeg de stukjes appel, de rozijnen en de sherry toe en roer om. Kruid met 10 geplette korianderbolletjes, 1 capsule saffraan, 1 mespunt gember en nootmuskaat, en 0,5 koffiel. kaneel.
-
Voeg het blokje kippenbouillon en 2 eetl. water toe en roer om. Laat afgedekt gedurende 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Voeg ze tenslotte toe aan het gerecht en roer voorzichtig om.
-
Laat nog heel even verwarmen en bind, indien gewenst, lichtjes met sausbinder. Proef of u voldoende hebt gekruid (zie tip).
-
Afwerking:
-
Schep de bereiding op een schotel en serveer met basmatirijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve 'Luc St Roche' A.C. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in blokjes van 3 cm.
-
Schil de appelen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Doe ze met de rozijnen in een kom en giet er de sherry over. Dek af en laat ongeveer 2 u trekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime kookpot. Bak de blokjes kipfilet goudbruin. Voeg de fijnge-sneden sjalotten toe en laat nog even stoven. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
-
Voeg de stukjes appel, de rozijnen en de sherry toe en roer om. Kruid met 10 geplette korianderbolletjes, 1 capsule saffraan, 1 mespunt gember en nootmuskaat, en 0,5 koffiel. kaneel.
-
Voeg het blokje kippenbouillon en 2 eetl. water toe en roer om. Laat afgedekt gedurende 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Voeg ze tenslotte toe aan het gerecht en roer voorzichtig om.
-
Laat nog heel even verwarmen en bind, indien gewenst, lichtjes met sausbinder. Proef of u voldoende hebt gekruid (zie tip).
-
Afwerking:
-
Schep de bereiding op een schotel en serveer met basmatirijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve 'Luc St Roche' A.C. Languedoc