Kruidige maaltijdsoep met tofukorstjes
Kruidige maaltijdsoep met tofukorstjes

Kruidige maaltijdsoep met tofukorstjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 27.1 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 24.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes.

  3. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snij in korte reepjes en meng met 1/4 koffiel. Provençaalse kruiden, 1/2 koffiel. komijn en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de (diepgevroren) soepgroenten 2 min., al roerend. Voeg de passata, de tomatenpuree, de bouillonblokjes, de suiker, de tijm, de resterende Provençaalse kruiden en de resterende komijn toe en doe er 3 dl water bij. Dek af, breng aan de kook en laat 8 min. goed doorkoken.

  6. Mix de soep en breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Voeg water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

  7. Voeg de rode paprika, de rode bonen en de maïs toe en laat nog 10 min. koken.

  8. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en roerbak de tofureepjes knapperig goudbruin gedurende 4 min. op een hoog vuur.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi elk bord soep met de kaas en leg er enkele tofublokjes in. Dien op met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de paprika's en snij in blokjes.

  3. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snij in korte reepjes en meng met 1/4 koffiel. Provençaalse kruiden, 1/2 koffiel. komijn en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de (diepgevroren) soepgroenten 2 min., al roerend. Voeg de passata, de tomatenpuree, de bouillonblokjes, de suiker, de tijm, de resterende Provençaalse kruiden en de resterende komijn toe en doe er 3 dl water bij. Dek af, breng aan de kook en laat 8 min. goed doorkoken.

  6. Mix de soep en breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout. Voeg water toe tot de soep de gewenste dikte heeft.

  7. Voeg de rode paprika, de rode bonen en de maïs toe en laat nog 10 min. koken.

  8. Verhit intussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en roerbak de tofureepjes knapperig goudbruin gedurende 4 min. op een hoog vuur.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi elk bord soep met de kaas en leg er enkele tofublokjes in. Dien op met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 27.1 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 24.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Laudum Nature D.O. Alicante Spanje Wijn Château Monastère A.C. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal