Kruidige primeuraardappelen met kalkoenenschnitzel en tomatenslaatje
Kruidige primeuraardappelen met kalkoenenschnitzel en tomatenslaatje

Kruidige primeuraardappelen met kalkoenenschnitzel en tomatenslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 55.7 g
Suiker 16.7 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 27.4 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de citroen in de lengte in 4 en de rode uien in ringen.

  4. Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in halvemaantjes.

  5. Snij de tomaten in partjes. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  6. Snipper de verse kruiden fijn. Meng de helft van het bieslook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Doe intussen de komkommer, de tomaten en de rode ui in een serveerschaal. Meng er de olijfolie en de balsamicoazijn onder en kruid met peper, zout, de helft van de peterselie en de rest van het bieslook.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenenschnitzels 3 min. aan elke kant.

  11. Smelt 1 eetl. boter in de kookpot van de aardappelen en voeg de aardappelen weer toe. Schud op zodat alle aardappelen bedekt zijn met boter. Haal van het vuur en kruid met de rest van de peterselie, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de schnitzels in reepjes en verdeel samen met de aardappelen en de rauwkost over de borden. Werk af met wat Griekse yoghurt en geef er de partjes citroen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de citroen in de lengte in 4 en de rode uien in ringen.

  4. Snij de komkommer in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in halvemaantjes.

  5. Snij de tomaten in partjes. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.

  6. Snipper de verse kruiden fijn. Meng de helft van het bieslook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Doe intussen de komkommer, de tomaten en de rode ui in een serveerschaal. Meng er de olijfolie en de balsamicoazijn onder en kruid met peper, zout, de helft van de peterselie en de rest van het bieslook.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenenschnitzels 3 min. aan elke kant.

  11. Smelt 1 eetl. boter in de kookpot van de aardappelen en voeg de aardappelen weer toe. Schud op zodat alle aardappelen bedekt zijn met boter. Haal van het vuur en kruid met de rest van de peterselie, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de schnitzels in reepjes en verdeel samen met de aardappelen en de rauwkost over de borden. Werk af met wat Griekse yoghurt en geef er de partjes citroen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 30 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 55.7 g
Suiker 16.7 g
Vezel 10.7 g
Eiwit 27.4 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal