- Bewaar

- Bewaar
Kruidige scampi's met groene zomergroenten
Onze drankensuggesties
Bier TRIPLE KARMELIET de keuze van biersommelier Jo "De kruidigheid van Tripel Karmeliet doet het heel goed bij een pittig oosters gerecht, zoals deze kruidige scampi's. De citroenzeste geeft het wat frisheid en dat past perfect bij de fijne citrustoetsen van het bier."
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad die bitter smaakt.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Hak het knoflook en de lente-uitjes fijn. Rasp de gember fijn.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig) en pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Breek de prinsessenbonen in 2. Kook samen met de diepgevroren erwten 5 min. onafgedekt in water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de olijfolie in de kookpot van de boontjes en stoof het knoflook, de gember en het pepertje 2 min.
-
Voeg de scampi's toe en laat ± 4 min. garen. Besprenkel met het citroensap.
-
Meng er de prinsessenbonen, de erwten, de sojasaus en de citroenzeste onder en laat nog even opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst en de scampi's met groenten over de borden en werk af met de sesamzaadjes en de lente-uitjes.
Onze drankensuggesties
Bier TRIPLE KARMELIET de keuze van biersommelier Jo "De kruidigheid van Tripel Karmeliet doet het heel goed bij een pittig oosters gerecht, zoals deze kruidige scampi's. De citroenzeste geeft het wat frisheid en dat past perfect bij de fijne citrustoetsen van het bier."
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad die bitter smaakt.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
-
Hak het knoflook en de lente-uitjes fijn. Rasp de gember fijn.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig) en pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Breek de prinsessenbonen in 2. Kook samen met de diepgevroren erwten 5 min. onafgedekt in water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit de olijfolie in de kookpot van de boontjes en stoof het knoflook, de gember en het pepertje 2 min.
-
Voeg de scampi's toe en laat ± 4 min. garen. Besprenkel met het citroensap.
-
Meng er de prinsessenbonen, de erwten, de sojasaus en de citroenzeste onder en laat nog even opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst en de scampi's met groenten over de borden en werk af met de sesamzaadjes en de lente-uitjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier TRIPLE KARMELIET de keuze van biersommelier Jo "De kruidigheid van Tripel Karmeliet doet het heel goed bij een pittig oosters gerecht, zoals deze kruidige scampi's. De citroenzeste geeft het wat frisheid en dat past perfect bij de fijne citrustoetsen van het bier."