Kruidige spirelli met courgette en venkel
Kruidige spirelli met courgette en venkel

Kruidige spirelli met courgette en venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 626 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 80.4 g
Eiwit 24.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de courgettes en de venkel in blokjes.

  5. Snij de gedroogde tomaten in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de venkelblokjes toe en laat 5 min. al roerend stoven. Doe er de courgetteblokjes en het halve blokje groentebouillon bij en laat nog 5 min. al roerend stoven.

  8. Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Pers het knoflook boven de groenten. Voeg de kruidenkaas en 1 dl water toe en roer goed om. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de saus en de stukjes gedroogde tomaat onder de pasta.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met pilipili en geraspte kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de courgettes en de venkel in blokjes.

  5. Snij de gedroogde tomaten in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de venkelblokjes toe en laat 5 min. al roerend stoven. Doe er de courgetteblokjes en het halve blokje groentebouillon bij en laat nog 5 min. al roerend stoven.

  8. Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Pers het knoflook boven de groenten. Voeg de kruidenkaas en 1 dl water toe en roer goed om. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de saus en de stukjes gedroogde tomaat onder de pasta.

  11. Afwerking:
  12. Werk af met pilipili en geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 626 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 80.4 g
Eiwit 24.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapaca rosé Cabernet Sauvignon-Syrah Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal