Kruidige tajine van kabeljauw met venkel en courgette
Kruidige tajine van kabeljauw met venkel en courgette

Kruidige tajine van kabeljauw met venkel en courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 63.4 g
Suiker 12.8 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 39.7 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper het knoflook en de ui fijn. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne plakjes. Snij de courgette in kleine blokjes. Hak het halve plantje peterselie fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Stoof de ui, het knoflook en de tomaten- puree kort. Voeg het komijnpoeder, het kaneelstokje en het paprikapoeder toe en laat nog 1 min. stoven. Voeg daarna de courgette en de venkel toe. Laat 5 à 10 min. stoven en roer regelmatig.

  4. Los intussen het blokje groentebouillon op in 2 dl heet water. Snij de kabeljauw in grove stukken. Pers de halve limoen.

  5. Voeg de tomatenstukjes en de groentebouillon toe aan de groenten en laat ± 5 min. koken. Roer regelmatig.

  6. Leg de stukjes kabeljauw op de groenten en laat 10 min. koken op een zacht vuur. Roer niet te veel, zodat de vis niet uit elkaar valt.

  7. Doe de couscous in een kom en overgiet met 2,5 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng met de boter en de helft van de fijngesnipperde peterselie.

  8. Breng de tajine op smaak met het limoensap, de rest van de fijngesnipperde peterselie, peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper het knoflook en de ui fijn. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne plakjes. Snij de courgette in kleine blokjes. Hak het halve plantje peterselie fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Stoof de ui, het knoflook en de tomaten- puree kort. Voeg het komijnpoeder, het kaneelstokje en het paprikapoeder toe en laat nog 1 min. stoven. Voeg daarna de courgette en de venkel toe. Laat 5 à 10 min. stoven en roer regelmatig.

  4. Los intussen het blokje groentebouillon op in 2 dl heet water. Snij de kabeljauw in grove stukken. Pers de halve limoen.

  5. Voeg de tomatenstukjes en de groentebouillon toe aan de groenten en laat ± 5 min. koken. Roer regelmatig.

  6. Leg de stukjes kabeljauw op de groenten en laat 10 min. koken op een zacht vuur. Roer niet te veel, zodat de vis niet uit elkaar valt.

  7. Doe de couscous in een kom en overgiet met 2,5 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng met de boter en de helft van de fijngesnipperde peterselie.

  8. Breng de tajine op smaak met het limoensap, de rest van de fijngesnipperde peterselie, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 63.4 g
Suiker 12.8 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 39.7 g
Zout 1.8 g

Bekijk het recept digitaal