Kruidige tonijnsteak met risotto en tomaten
Kruidige tonijnsteak met risotto en tomaten

Kruidige tonijnsteak met risotto en tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 52.4 g
Eiwit 58 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 30 min.)

  4. Laat de tonijn volledig ontdooien.

  5. Laat diepvrieskervel volledig ontdooien in de koelkast.

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn en hak de rucola grof.

  7. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  8. Pers de limoen.

  9. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  10. Snipper het bieslook, de dille en de kervel fijn. Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels en meng onder de groene kruiden.

  11. Dep de stukken tonijn droog en bestrijk lichtjes met 1 eetl. olijfolie. Druk de tonijn aan beide kanten in de kruiden. Zet in de koelkast tot gebruik.

  12. Bereiding:
  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de helft van de sjalotten glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat 5 min. sudderen.

  14. Scheur de basilicumblaadjes grof en meng onder de tomaten. Zet opzij en hou warm.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het knoflook en de rest van de sjalotten glazig. Roer er de rijst onder en laat glazig worden.

  16. Kruid met de tijm en overgiet met de witte wijn. Laat de wijn op een zacht vuurtje verdampen.

  17. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en laat zachtjes verder garen. Roer af en toe om, maar niet te veel. Zo blijft de rijst smeuïg.

  18. Roer de rucola en de parmezaanschilfers onder de rijst.

  19. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tonijnsteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Blus de pan met het limoensap en leng aan met à 3 eetl. water.

  20. Afwerking:
  21. Verdeel de risotto en de tomatenblokjes over de borden. Leg op elk bord een tonijnsteak en lepel er wat braadvocht over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 30 min.)

  4. Laat de tonijn volledig ontdooien.

  5. Laat diepvrieskervel volledig ontdooien in de koelkast.

  6. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn en hak de rucola grof.

  7. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  8. Pers de limoen.

  9. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  10. Snipper het bieslook, de dille en de kervel fijn. Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels en meng onder de groene kruiden.

  11. Dep de stukken tonijn droog en bestrijk lichtjes met 1 eetl. olijfolie. Druk de tonijn aan beide kanten in de kruiden. Zet in de koelkast tot gebruik.

  12. Bereiding:
  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de helft van de sjalotten glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat 5 min. sudderen.

  14. Scheur de basilicumblaadjes grof en meng onder de tomaten. Zet opzij en hou warm.

  15. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het knoflook en de rest van de sjalotten glazig. Roer er de rijst onder en laat glazig worden.

  16. Kruid met de tijm en overgiet met de witte wijn. Laat de wijn op een zacht vuurtje verdampen.

  17. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en laat zachtjes verder garen. Roer af en toe om, maar niet te veel. Zo blijft de rijst smeuïg.

  18. Roer de rucola en de parmezaanschilfers onder de rijst.

  19. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tonijnsteaks 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Blus de pan met het limoensap en leng aan met à 3 eetl. water.

  20. Afwerking:
  21. Verdeel de risotto en de tomatenblokjes over de borden. Leg op elk bord een tonijnsteak en lepel er wat braadvocht over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 52.4 g
Eiwit 58 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior (tripel) Abdijbier Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Villa Ilaria Italië

Bekijk het recept digitaal