Kruidige vistajine met groentjes
Kruidige vistajine met groentjes

Kruidige vistajine met groentjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 867 kcal
Energie 3628 kj
Vet 49.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 62 g
Suiker 11.7 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 38.9 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Meng 1 dl olijfolie met het paprikapoeder, de komijn, de cayennepeper en de saffraan. Laat er de diepgevroren vis in marineren.

  3. Snij intussen de uien in ringen. Snij de citroen in schijfjes en pers het knoflook. Scheur de muntblaadjes in reepjes.

  4. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren wortelschijfjes en de stukken vis toe. Overgiet met de vismarinade. Voeg de visfond toe en schik er de diepgevroren paprikareepjes op. Dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Voeg de laatste 10 min. de kerstomaten toe en kruid met peper en zout.

  6. Maak intussen de couscous klaar (instructies: zie verpakking). Meng de munt en de rest van de olijfolie onder.

  7. Schep de couscous in diepe borden en schik er de vistajine op. Werk af met de citroenschijfjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.
  2. Meng 1 dl olijfolie met het paprikapoeder, de komijn, de cayennepeper en de saffraan. Laat er de diepgevroren vis in marineren.

  3. Snij intussen de uien in ringen. Snij de citroen in schijfjes en pers het knoflook. Scheur de muntblaadjes in reepjes.

  4. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren wortelschijfjes en de stukken vis toe. Overgiet met de vismarinade. Voeg de visfond toe en schik er de diepgevroren paprikareepjes op. Dek af en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Voeg de laatste 10 min. de kerstomaten toe en kruid met peper en zout.

  6. Maak intussen de couscous klaar (instructies: zie verpakking). Meng de munt en de rest van de olijfolie onder.

  7. Schep de couscous in diepe borden en schik er de vistajine op. Werk af met de citroenschijfjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 867 kcal
Energie 3628 kj
Vet 49.8 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 62 g
Suiker 11.7 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 38.9 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Ma Belle Pomelle rosé A.O.P. Ventoux Bier Ypra Blond bier

Bekijk het recept digitaal