- Bewaar

- Bewaar
Kruidige vistajine met zoete aardappel
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Kalamundi Chardonnay Australië partybox
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 30 min. marineren)
-
Laat de hokifilets oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Schil intussen de zoete aardappelen en de wortelen en snij in schijven van 1 cm.
-
Snij de ui in ringen.
-
Snij de citroen in 4 of 6.
-
Snipper de koriander en de dille fijn. Mix de helft van de koriander en de helft van de dille met 1 dl olijfolie, 1/2 koffiel. paprikapoeder, 1/2 koffiel. ras el hanout, 1/2 koffiel. komijnpoeder en 1 capsule saffraan tot een gladde pasta. Giet over de hokifilets en laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verhit de rest van de olijfolie in een grote kookpot of tajine en stoof de ui 2 à 3 min. Voeg de rest van het paprikapoeder, het komijnpoeder, de saffraan, de ras el hanout, het blaadje laurier en de koriander toe. Laat nog 2 min. stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de wortelen toe en overgiet met de visbouillon. Laat 30 min. sudderen.
-
Voeg de zoete aardappelen toe en laat 5 min. sudderen.
-
Schik de gemarineerde hokifilets op de groenten en laat nog 15 min. afgedekt sudderen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de hokifilets en de groenten over de borden. Bestrooi met de rest van de dille en het sesamzaad. Geef er een partje citroen bij.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Kalamundi Chardonnay Australië partybox
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 30 min. marineren)
-
Laat de hokifilets oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
-
Schil intussen de zoete aardappelen en de wortelen en snij in schijven van 1 cm.
-
Snij de ui in ringen.
-
Snij de citroen in 4 of 6.
-
Snipper de koriander en de dille fijn. Mix de helft van de koriander en de helft van de dille met 1 dl olijfolie, 1/2 koffiel. paprikapoeder, 1/2 koffiel. ras el hanout, 1/2 koffiel. komijnpoeder en 1 capsule saffraan tot een gladde pasta. Giet over de hokifilets en laat 30 min. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verhit de rest van de olijfolie in een grote kookpot of tajine en stoof de ui 2 à 3 min. Voeg de rest van het paprikapoeder, het komijnpoeder, de saffraan, de ras el hanout, het blaadje laurier en de koriander toe. Laat nog 2 min. stoven op een zacht vuur.
-
Voeg de wortelen toe en overgiet met de visbouillon. Laat 30 min. sudderen.
-
Voeg de zoete aardappelen toe en laat 5 min. sudderen.
-
Schik de gemarineerde hokifilets op de groenten en laat nog 15 min. afgedekt sudderen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de hokifilets en de groenten over de borden. Bestrooi met de rest van de dille en het sesamzaad. Geef er een partje citroen bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Kalamundi Chardonnay Australië partybox