Kruidige vistajine met zoete aardappel
Kruidige vistajine met zoete aardappel

Kruidige vistajine met zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 16.9 g
Suiker 7 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 30.5 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 30 min. marineren)

  4. Laat de hokifilets oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  5. Schil intussen de zoete aardappelen en de wortelen en snij in schijven van 1 cm.

  6. Snij de ui in ringen.

  7. Snij de citroen in 4 of 6.

  8. Snipper de koriander en de dille fijn. Mix de helft van de koriander en de helft van de dille met 1 dl olijfolie, 1/2 koffiel. paprikapoeder, 1/2 koffiel. ras el hanout, 1/2 koffiel. komijnpoeder en 1 capsule saffraan tot een gladde pasta. Giet over de hokifilets en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de rest van de olijfolie in een grote kookpot of tajine en stoof de ui 2 à 3 min. Voeg de rest van het paprikapoeder, het komijnpoeder, de saffraan, de ras el hanout, het blaadje laurier en de koriander toe. Laat nog 2 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Voeg de wortelen toe en overgiet met de visbouillon. Laat 30 min. sudderen.

  12. Voeg de zoete aardappelen toe en laat 5 min. sudderen.

  13. Schik de gemarineerde hokifilets op de groenten en laat nog 15 min. afgedekt sudderen.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de hokifilets en de groenten over de borden. Bestrooi met de rest van de dille en het sesamzaad. Geef er een partje citroen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 30 min. marineren)

  4. Laat de hokifilets oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  5. Schil intussen de zoete aardappelen en de wortelen en snij in schijven van 1 cm.

  6. Snij de ui in ringen.

  7. Snij de citroen in 4 of 6.

  8. Snipper de koriander en de dille fijn. Mix de helft van de koriander en de helft van de dille met 1 dl olijfolie, 1/2 koffiel. paprikapoeder, 1/2 koffiel. ras el hanout, 1/2 koffiel. komijnpoeder en 1 capsule saffraan tot een gladde pasta. Giet over de hokifilets en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de rest van de olijfolie in een grote kookpot of tajine en stoof de ui 2 à 3 min. Voeg de rest van het paprikapoeder, het komijnpoeder, de saffraan, de ras el hanout, het blaadje laurier en de koriander toe. Laat nog 2 min. stoven op een zacht vuur.

  11. Voeg de wortelen toe en overgiet met de visbouillon. Laat 30 min. sudderen.

  12. Voeg de zoete aardappelen toe en laat 5 min. sudderen.

  13. Schik de gemarineerde hokifilets op de groenten en laat nog 15 min. afgedekt sudderen.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de hokifilets en de groenten over de borden. Bestrooi met de rest van de dille en het sesamzaad. Geef er een partje citroen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 16.9 g
Suiker 7 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 30.5 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Kalamundi Chardonnay Australië partybox

Bekijk het recept digitaal